OL Tokyo 2020

Mor brød ind i dansk bronze-interview: - Hun siger, hun er vigtigst

Den 25-årige kajakroer Emma Aastrand Jørgensen havde stadig våde øjne, da hun mødte pressen, efter at endnu en OL-bronzemedalje var i hus.

For to dage siden var det skuffelse, der fyldte hos danske Emma Aastrand Jørgensen, da hun krydsede mållinjen på Sea Forest Waterway med en OL-bronzemedalje til følge i 200 meter enerkajak.

Torsdag var glæden anderledes stor, selvom det igen blev til en bronzemedalje - denne gang på 500 meter-distancen.

Det er nogle af de krammere, jeg rigtig gerne vil have, når jeg kommer over målstregen

Emma Aastrand om afsavnet til familien

Allerede da hun kom ud til interviewet efter OL-finalen, var hun i gang med at ringe hjem og snakke om det store resultat. Det stod klart, da der pludselig kom lyde fra telefonen, som Emma Aastrand stod med i hånden, i samme sekund den danske kajakroer skulle til at svare på første spørgsmål.

- Jamen, jeg er lige i gang med at snakke med journalister, mor.

”Mor er vigtigst” kunne man høre i den anden ende af røret.

- Mor er vigtigst, siger hun...

Og skal vi være ærlige, så kan der vist ikke være tvivl om, at mor altid er vigtigst. Alligevel tog Emma Aastrand sig tid til at sætte ord på anden OL-bronzemedalje ved legene i Tokyo.

- Jeg er ikke skuffet i dag. Jeg er meget lettet. Jeg kan lige så godt lægge alle kortene på bordet. Jeg har haft kanonhøje forventninger til mig selv. Det kan jeg mærke i dag. At stå med den her tredjeplads, det er en forløsning, og tårerne presser på, sagde Emma Aastrand.

Skålede med champagne og vand

Og havde alt ellers forløbet efter planen, og var OL blevet afviklet i sommeren 2020, så havde mor Jette Aastrand Jørgensen og resten af familien da også stået i Tokyo denne torsdag.

I stedet måtte familien se OL-finalen hjemme foran fjernsynet, og derfor var det også ekstraordinært, at den danske bronzevinder følte behov for at ringe dem op på FaceTime lige efter finalen, så de kunne dele de største følelser med hinanden.

- Der var en masse skrig. Det var både min mor, søster, moster og onkel, mors veninde og et TV-hold. Der skete så mange ting, at det var svært at høre. Men det var en masse ”tillykke” og ”hvor er du sej, og vi er stolte af dig”.

- Så kom jeg lige ind og klædte om, og så kunne jeg se, at de havde poppet champagnen, og så skålede jeg lige med dem i vand. Det er rigtig rart, og det giver mig en god ro og fornemmelse, at de fejrer det sammen derhjemme, uddybede Emma Aastrand, efter at hun havde været på podiet og fået overrakt sin medalje.

Dulmer hjemveen en smule

Her kunne hun også fortælle, at familien netop havde billetter, så det derfor gjorde det hele ekstra hårdt, at de ikke kunne opleve det på nærmeste hold.

- Det er nogle af de krammere, jeg rigtig gerne vil have, når jeg kommer over målstregen.

- Men at de andre var her, og der er så stor opmærksomhed på en, når man kommer over målstregen og får krammere og lykønskninger, så dulmer det lidt den lille hjemve, der pludselig er, når man står her og har gjort noget, der er så godt, sagde Emma Aastrand.

Trods to OL-medaljer er hun endnu ikke færdig i Tokyo.

Fredag er hun med, når Danmark stiller op i 500 meter firerkajak. Her deltager hun sammen med Sara Corfixsen Milthers, Bolette Nyvang Iversen og Julie Frølund Funch.