Kano & kajak

Rørte danskere om VM-sølv: - Fuldstændig ubeskriveligt

Simon Jensen og Morten Graversen vandt VM-sølv i 1000 meter toerkajak. En bedrift, de to roere havde svært ved at forstå, da de kom op på land.

TV 2 SPORTs reporter når ikke engang at stille et spørgsmål, inden Morten Graversen glad udbryder:

- Jeg var i tvivl, om vi kom ind som nummer fire eller tre. Så blev vi nummer to - det er så vanvittigt. Det er fuldstændig ubeskriveligt.

Det er så sindssygt, for det har været en kæmpe kamp

Morten Graversen

Derefter vender han sig mod sin makker, Simon Jensen, og spørger, om det egentlig var Tyskland, der blev nummer tre. "Jeg ved det ikke", svarer Simon Jensen og forklarer, at han havde fuldt fokus på deres eget løb.

Men nej, det var ikke Tyskland, der blev treer i 1000 meter toerkajak, men derimod Ungarn. Danskerne tog sig som bekendt af sølvmedaljerne, mens Sverige kunne lade sig hylde som vindere.

Det er de to danskeres første medalje ved senior-VM - og dermed første gang, de skal på podiet. De to danskere storsmiler da også, da TV 2 SPORT spørger, om det er rørende.

- Ja, det er det virkelig, fordi man ofrer så meget for det her – sindssygt meget socialt samvær og dit studie i så mange år, og så lykkes det. Det er altså bare ubeskriveligt, fantastisk – det er så dejligt, siger Morten Graversen, som skjuler sine øjne med begge hænder.

- En kæmpe kamp

Vejen til VM-sølvet har langt fra været let for Simon Jensen og Morten Graversen, der begyndte at ro sammen for to år siden.

De fortæller, at deres samarbejde har været rigtig godt - men især Morten Graversen har oplevet udfordringer på vejen til sit første podie som senior.

- Det er så sindssygt, for det har været en kæmpe kamp. Jeg var ret god som junior, så kom jeg op i senior, og det er et helt andet game. Simon har haft lidt mere succes med U23, men jeg har kæmpet i syv år, hvor jeg ikke har taget en eneste seniormedalje, siger han.

Også Simon Graversen jubler over sølvmedaljen, som kom i hus ved hans første senior-VM.

- Jeg kunne ikke drømme om en debut som denne – og så på hjemmebane foran alle de her mennesker, jeg kender og ser hver dag. Det er en ubeskrivelig følelse.

- Jeg synes, Morten og jeg har formået at finde den perfekte balance mellem at være fantastisk gode kammerater og samtidig træne sammen og være professionelle. Det er et samarbejde, jeg ikke kunne have drømt om at have med nogen anden – og det er et samarbejde, jeg håber, vi kommer til at blive ved med at have. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige – det er fantastisk, lyder det fra Simon Jensen.

Udover Morten Graversen og Simon Jensens sølv i disciplinen 1000 meter toerkajak har Danmark hentet to VM-medaljer i Bagsværd indtil videre.

Den ene medalje var af guld, da Emma Aastrand Jørgensen vandt i 200 meter enerkajak, mens Pernille Knudsen snuppede bronze i 1000 meter enerkajak.