Kano & kajak

René Holten vraget: - Hvis det ikke er nok at være bedst, hvad er så?

Dansk Kano og Kajak Forbund mener ikke, at René Holten Poulsen længere har niveauet til at være en del af Elitecenteret.

Kajakroeren René Holten Poulsen er for første gang siden 2007 ikke længere en del af Elitecenteret i Dansk Kano og Kajak Forbund.

Den 33-årige kajakroer, der har vundet EM, VM og OL-medaljer for Danmark er skuffet over beslutningen, som er truffet af forbundet.

- Jeg er bare ked af det. Jeg synes sgu, det er trist.

- Mit hovedspørgsmål er bare: Hvis det ikke er nok at være bedst, hvad er så? Jeg lever op til alle de etiske ting. Det er ikke min personlighed eller min adfærd, der er årsag til beslutningen. Det er det ikke. Jeg spurgte dem tre gange for at være sikker, siger han til TV 2 SPORT.

René Holten Poulsen delte nyheden i et opslag på Facebook søndag aften, men TV 2 SPORT har talt med ham efterfølgende.

TV 2 SPORT har ligeledes været i kontakt med Dansk Kano og Kajak Forbund, der fortæller, at der er tale om en sportslig beslutning.

- Det er altid et svært valg, men det er en trænervurdering, som vi politisk bakker op om, siger formanden i Dansk Kano og Kajak Forbund, Tom B. Faurschou.

Håber på løsning

Beslutningen betyder, at han mister tilknytningen til Elitecentret, hvor atleterne har adgang til Team Danmarks eksperter og kan deltage i træningslejre samt modtager økonomisk støtte. I september blev René Holten Poulsen ellers danmarksmester på sine to favoritdistancer.

- Jeg vandt DM på 500 og 1000 meter. Og jeg var så overlegen – og det siger jeg med største ydmyghed over for mine konkurrenter – men jeg kunne stoppe på stregen og stadig have vundet.

- Jeg synes, det er forkert at støtte og Team Danmark-status ikke går til de bedste atleter, og jeg håber vitterligt, vi kan finde en løsning, der gør, at jeg kan beholde de midler og støtte, som jeg fortsat har brug for, siger René Holten Poulsen, som fik den dårlige nyhed overbragt på et møde i fredags.

I 2015 blev han kåret til Årets Sportsnavn i Danmark efter en sæson, hvor han blev verdensmester i enerkajak på 500 meter og 1000 meter. Tidligere i karrieren vandt han sin hidtil eneste OL-medalje, da han tog sølvet sammen med makkeren Kim Wraae i 2008.

En svær beslutning for forbundet

I året 2022 mener Dansk Kano og Kajak Forbund ikke, at René Holten Poulsen længere er god nok.

- Beslutningen er fuldstændig i tråd med det, René skriver. Vores to trænere vurderer, at han ikke får noget yderligere ud af at være på Elitecenteret.

OL i Paris skulle have været René Holten Poulsens sidste store mål i karrieren – og det er det stadig, fortæller han. Formanden pointerer, at Holten Poulsen stadig kan ro sig på landsholdet, om end han ikke længere er en del af Elitecenteret.

- Den vurdering, der ligger fra trænerne, er, at han har præsteret fint ved DM, men vi ser ikke, at man kan løfte ham frem til 2023 på internationalt niveau. Vi ved, at det også er en svær situation for René, siger Tom B. Faurschou.

Ifølge René Holten Poulsen skal han mødes med forbundet i næste uge, hvor han håber på, at de kan finde en løsning, så han kan beholde sin status og økonomiske støtte.