Ishockey VM

Sådan forløb første dag ved VM i ishockey

Første dag er overstået ved VM i ishockey i Finland. Store nationer har været på isen - her er et lille overblik:

  • USA 4 - Letland 1
  • Frankrig 2 - Slovakiet 4
  • Tyskland 3 - Canada 5
  • Finland 5 - Norge 0

Det danske mandskab skal på isen i morgen, når de møder Kazakhstan. 

Vi er på pletten, når det danske mandskab skøjter ud på isen.

 

SLUT

Tak for nu

Vi lukker ned for livebloggen på en stor hockeydag, hvor både verdensmestrene fra Canada, de olympiske mestre og værtsnationen Finland og USA var i aktion. 

Vi blænder op for mere ishockey i morgen, hvor Danmark skal i aktion! 

Tak for nu. 

SLUT

Canada slår Tyskland med 5-3

Verdensmestrene kommer bedre fra start ved dette års VM sammenlignet med sidste år. Selvom tyskerne fik bragt lidt spænding ind i kampen i sidste periode, bliver det en sejr på 5-3 til Canada, som igen ser skarpe ud. 

19'

Finland flyvende fra start ved dette VM

Opgøret mellem Finland og Norge er slut. Finnerne kan fejre en 5-0-sejr i den officielle åbningskamp, og man må sige, at de olympiske mestre kommer planmæssigt godt fra land ved VM på hjemmebane. 

18'

Alle gode gange fem for Finland

Mens Tyskland gør sit for at skabe noget spænding i opgøret mod Canada, har Finland dræbt al spænding i opgøret mod Norge, hvor de netop har bragt sig foran 5-0. Den bedst tænkelige start for værtsnationen.

13'

Tysk reducering til 3-5!

Så kom endnu en tysk reducering i powerplay. Denne gang er det Moritz Seider, der fyrer kanonen af og sender pucken afsted mod det canadiske målhjerne. 3-5 og et fortsat tysk overtal i 20 sekunder. 

11'

To canadiske udvisninger på samme tid

En gylden mulighed til Tyskland! Canada får sendt to mand ud på samme tid. Tyskerne har igen en periode, hvor de er to mand i overtal. En hurtig scoring i powerplay vil skabe noget spænding i kampen.

5'

Tyskerne får endnu en udvisning

Tyskerne dummer sig og får en ny udvisning. Netop udvisninger kostede tyskerne dyrt i 2. periode, da det for alvor fik sat gang i den canadiske målmaskine. To minutters overtal til Canada.

2'

Tysk reducering kommer med det samme

Og der skulle blot gå få sekunder, inden tyskerne fik reduceret. En hammer af Matthias Plachta giver Tyskland fornyet håb. 2-5 i canadisk favør, men tyskerne er fortsat i overtal. Et hurtigt mål mere kan for alvor bringe spændingen tilbage i dette opgør!

1'

Canadiske udvisninger giver tyske muligheder

Nu har Tyskland fået en gylden mulighed for at gøre noget ved den canadiske føring. To hurtige canadiske udvisninger giver Tyskland en periode på halvandet minut, hvor de er to mand i overtal.

1'

Den finske folkefest får mere benzin på bålet

Der er nemlig faldet endnu en scoring til Finland i opgøret mod Norge. Ligesom Canada har de sig nu en 4-målsføring. 4-0 til Finland. 

1'

Sidste periode er sat i gang

De to mandskaber er tilbage på isen. Tyskerne har noget af en opgave foran sig, hvis de skal få noget med fra opgøret.

PAUSE

Se mål og højdepunkter fra 2. periode

Det var en begivenhedsrig 2. periode, hvor det blev til masser af scoringer. Har du misset dem? 

Se dem i videoen her.

PAUSE

Finland føring inden sidste periode

Og vi er også nået til pausen mellem 2. og 3. periode i opgøret mellem Finland og Norge. Finland har trykket på speederen og bragt sig foran med 3-0.

PAUSE

Canada øger efter 2. periode

Efter Tyskland kæmpede sig ind i kampen igen med en reducering til 1-2, har Canada straffet, at tyskerne har dummet sig flere gange med udvisninger. Verdensmestrene fra Canada går ind til sidste periode med en føring på 5-1. 

18'

Nu bliver det grimt for Tyskland

Canada med endnu en scoring. Noah Gregor øger til 5-1, og det ligner, at det bliver det famøse sidste søm i den tyske kiste. Det er svært at se, hvordan tyskerne skal komme tilbage i dette opgør. 

14'

Forrygende Finland øger igen

Og nu vælter det ind med mål! Finland scorer igen i kampen i gruppe B. Nu fører værtsnationen 3-0 i det skandinaviske opgør mod Norge.

14'

Endnu en canadisk scoring i powerplay

Kent Johnson og Canada profiterer på Stützles hjerneblødning. To tyske udvisninger har givet Canada to scoringer umiddelbart efter, og nu ser det igen meget svært ud for tyskerne. 

12'

Ingen yderligere straf til Stützle

Det bliver en regulær udvisning til tyskeren. Ifølge vores ekspert, der kommenterer kampen, Morten Green, er han heldig med ikke at blive sendt i bad for aktionen. Canadisk powerplay.

12'

Finland øger føringen mod Norge

Mens dommerne tager et kig på, hvad der skal ske med Tim Stützle, har Finland fordoblet deres føring til 2-0 mod Norge. Rajala er manden, der har fået pucken sendt i kassen.

12'

Endnu en tysk udvisning

Nu dummer tyskerne sig for alvor! Endnu en tysk udvisning, som bliver tjekket igennem. Det kan være, at den kommer til at give en større straf end den normale straf på to minutter.