VM fodbold

England - Iran

Hvad skete der?

England vandt 6-2 over Iran i en vild VM-kamp, der indeholdt det meste. Få hele overblikket over kampen her i livebloggen.

Stil spørgsmål

Spørgsmål

Peter:

Hvordan kan der dog være straffe der? Nok det tyndeste straffe jeg nogensinde har set.

Svar:

Hej Peter

Jeg er helt enig med dig i, at det var en noget tynd dom. Generelt var der flere besynderlige hændelser undervejs, synes jeg. 

/ Oliver, TV 2 SPORT 

SLUT

England sejrer i vild kamp

Mere når vi ikke, men vi fik da også det meste med. 24 tilægsminutter i de to halvlege krydret med otte scoringer. Så er VM da for alvor i gang. 

90+12'

Og Taremi er kølig foran mål. Han snyder Pickford og scorer sikkert for anden gang i opgøret. Vild kamp.  

90+10'

Straffe til Iran

Den her kamp bliver ved med at give. Nu får Iran lidt mærkværdigt straffespark. Det er John Stones, der er syndebukken, men det var ikke meget, han havde fat i den iranske spiller på hjørnesparket. 

90+7'

Kæmpe chance!

Indskiftede Azmoun får en kæmpe chance ud af ingenting, men Pickford skal virkelig roses i det engelske mål. Fremragende redning af Everton-målmanden, der akkurat får vippen afslutningen op på overliggeren. 

90+5'

Det er lidt en mærkelig afslutning, vi får på kampen. Sådan lidt skolefodbold-agtigt. Iran har givet op, og flere af de engelskes spillere har luret, at der kan vente en nem scoring lige om hjørnet. 

90+2'

Der er simpelthen lagt 10 minutter til. Det er måske lige i overkanten, selvom der har været mange spilstop. Der var også lagt 14 til i første halvleg. Mærkeligt.

88'

Iran falder helt samme

Så er der tenniscifre! Wilson bliver sendt i dybden, og bevarer køligt overblikket og afleverer videre til Grealish, der kan score i tomt mål.

Der har været helt ekstrem stor forskel på de to mandskaber. 

Spørgsmål

Mikkel F:

Hvorfor må Iran skifte 6 spillere ud?

Svar:

Hej Mikkel 

Det skyldes, at deres keeper Beiranvand var udsat for en hovedskade, hvor der var tegn på hjernerystelse. Når det sker, skal man ikke bruge en officiel udskiftning på at erstatte ham. Det er en ny regel i FIFA-regi. 

/ Oliver, TV 2 

85'

Og så tager vi lige et spilstop mere... Vi kommer nok ikke til at få 14 minutters tillægstid igen, men det bliver formentlig noget mere end normalt. Der har godt nok været mange pauser. 

83'

Rashford har gang i et rigtig fint indhop. Igen er United-angriberen ved at komme fri foran mål. England stempler virkelig ind i dag. 

80'

Den iranske anfører Safi har nu også sat sig. Det virker til, at han har fået krampe i sin ene læg. 

Der er gået for mange minutter med sådan noget i kampen. Alt for mange. Den effektive spilletid har været lav. 

76'

Indskiftede Dier mister Taremi af syne, og iraneren kommer faktisk fri til en stor chance. Men hans afslutning er langt fra mål. 

74'

Også Harry Kane går ud. Han kom ikke på tavlen, men han har alligevel spillet en rigtig fin kamp. Lad os ikke håbe, at hans ankelproblemer er for store. 

Ind kommer Callum Wilsom.

70'

Og Rashford skal blot bruge få sekunder på banen, før han kommer på tavlen. Kane falder ned i banen og spiller United-angriberen dybt. Og det var en god idé. Sikker scoring af Rashford. 

Vi bliver virkelig godt underholdt. 

69'

Nu kommer der en større udskiftningsrunde for England. 

Rashford, Gralish og Foden kommer også ind. 

67'

Stjerne må udgå

Maguire virker til at være kommet til skade. Han er ved siden af sig selv, og det tyder på, at han har slået hovedet. 

Han må også lade sig udskifte nu til fordel for Eric Dier. Lidt skår i glæden for England...

64'

Iransk reducering

Det er en vild kamp, vi har fået os. Ud af ingenting reducerer Taremi med en flot afslutning kort fra mål. Porto-angribern first-timer et indlæg og sender bolden helt op under nettaget. 

Det kom da godt nok ud af ingenting. 

62'

Vilde England fortsætter!

England har omvendt ikke problemer med at nærme sig mål, og her gør Saka det til 4-0!!

Arsenal-spilleren får bolden inde i feltet, og han dribler klogeligt på tværs, indtil han ser muligheden. Og så sender han køligt bolden ned i hjørnet. 

Det er vildt det her. Og hold op, hvor er Iran også dårlige. Det hører med til historien.