VM fodbold

VM i fodbold - dag 9

Se VM 2022 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Hvad sker der? Vi er nået til niendedagen ved VM, hvor der igen er fire kampe på programmet. Der er ingen presseseancer med landsholdet i dag.

  • 11.00: Cameroun - Serbien (DR)
  • 14.00: Sydkorea - Ghana (TV 2)
  • 17.00: Brasilien - Schweiz (DR)
  • 20.00: Portugal - Uruguay (TV 2)

Vanvittige comebacks – to mål på to minutter i målfest

Serbien og Cameroun er på pointtavlen ved VM efter at have tabt deres første kamp ved slutrunden.

Begge sikrede et point, da de i mandagens tidlige VM-kamp spillede 3-3 i en underholdende kamp.

Serbien havde ellers næsten puttet den ventede sejr i lommen, men Cameroun svarede tilbage med to mål inden for tre minutter og vekslede 1-3 til 3-3.

- Alba er verdens bedste på den sidste tredjedel

Luis Enrique svarede efter Spaniens 1-1-kamp mod Tyskland på kritikken af, at han holdt fast i de gamle, rutinerede spillere som Jordi Alba og Sergio Busquets, hvor flere mente, at de ikke havde niveauet længere.

Enrique fnyser dog af kritikken.

- Jordi Alba er en spiller på højeste niveau – ligesom Busquets. Det er bare brok, og det er normalt, at folk bliver trætte af veteraner, siger han ifølge SPORT.

- Jeg bruger dem, fordi de er spektakulære. Alba er verdens bedste fløjspiller, når han kommer ned på den sidste tredjedel af banen. Og ligesom med Busquets har de forsøgt at afskrive ham i mange år. Forhåbentlig kan vi overbevise ham (Busquets, red.) og tage endnu et VM.

Sergio Busquets er 34 år.

DBU opfylder Hjulmands store ønske og forlænger med "kæmpe kapacitet"

Hvis navnet Ismael Camenforte ikke siger dig det store, er det ikke så underligt.

Han er 38 år og kommer fra Spanien, og så har han de seneste to og et halvt år været ansat som fysisk træner i Kasper Hjulmands stab.

- Han er enormt vigtig, og han er megadygtig, siger landstræneren.

Faktisk er landstræneren så glad for samarbejdet, at Dansk Boldspil-Union (DBU) mandag har oplyst til TV 2 SPORT, at spanierens kontrakt kort tid inden afrejsen til Qatar blev forlænget til efter EM i 2024.

Iran kræver USA smidt ud af VM for redigeret flag

USA skal smides ud af VM-slutrunden for at have bragt en redigeret version af det iranske flag på flere af fodboldforbundets sociale medier.

Det mener Irans statslige nyhedsbureau, Tasnim.

- Ved at publicere et forvrænget billede af Irans flag på en officiel konto har det amerikanske fodboldforbund overtrådt FIFA's regler, hvorfor en straf på ti kampes udelukkelse er en passende straf, lyder det fra statsmediet ifølge CNN.

Amerikanerne er blevet upopulære i Iran for at publicere et billede af Irans flag uden statsemblemet i midten. Markeringen var en "støtte til kvinderne i Iran, som kæmper for basale menneskerettigheder", lød det søndag ifølge nyhedsbureauet AP i en udtalelse fra forbundet.

Australske spillere uenige om favoritværdighed mod Danmark

Det kræver som minimum en sejr over Australien, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at nå videre til playoff-fasen til VM.

Den australske trup, der møder Danmark i sidste gruppekamp, er dog splittet, når spørgsmålet om favoritværdighed skal besvares.

- Jeg ser os ikke som favoritter. Listen over de danske spillere, og klubberne, de spiller i, taler for sig selv. Mange af dem er topspillere, der til daglig spiller i Premier League, siger Harry Souttar til TV 2 SPORT.

- Vi har ingen stjernespillere som Danmark, men vi spiller som en enhed, lyder det fra Stoke-spilleren

Hans holdkammerat Keanu Baccus har dog større tiltro til, at de kan overraske og slå Danmark.

- Vi tror på, at vi går videre. Det er vi nødt til. Vi har vist, at de vi kan være med på højeste niveau, og det skal vi fortsætte. Vi tror fuldt og fast på, at det kan lade sig gøre, lyder det fra midtbanespilleren.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21

Stjerne disciplineret – droppet til VM-kamp

Camerouns stjernemålmand, André Onana, er ikke med til kampen mod Serbien.

Ifølge l'Equipe sker på grund af disciplinære årsager. Der er ingen yderligere forklaring.

Spørgsmål

Simon:

Hej. Hvorfor er der ikke interviews med spillerne i dag?

Svar:

Hej Simon

Landstræner Kasper Hjulmand har givet de fleste af spillerne fri, så de alle er klar til braget mod Australien. Dermed forventer han også, at alle vil være helt klar til kampen onsdag.

//Christian Kjær, TV 2 SPORT

Frankrig planlægger massiv rotation mod Tunesien

Det danske landshold skal håbe på, at tunesien ikke slår Frankrig, hvis det skal blive til dansk avancement ved VM. Dog tyder det på, at det ikke bliver de stærkeste 11, der kommer til at starte kampen.

- Der er vil være minimum seks ændringer i Frankrigs startopstilling til Tunesien-kampen i forhold til den, der startede mod Danmark, skriver Bertrand Latour, der er journalist for den franske sportsavis l’Equipe.

Den franske landstræner Didier Deschamps har også bekræftet, at han vil rotere mod Danmark.

- Spørg mig ikke, om der vil være mange (ændringer), men jeg vil ikke tage nogen risiko, da vi er sikret noget, sagde han ifølge den franske sportsavis L'Equipe.

Dansk modstander fik salen til at bryde ud i grin

I Australien husker de i den grad deres målscorere ved VM-slutrunder.

Det kan angriberen Mitchell Duke skrive under på, efter at han scorede det eneste mål mod Tunesien og sikrede Australien et hæderligt udgangspunkt inden sidste gruppekamp mod Danmark. Dermed blev han den blot ottende australier til at score ved et VM.

Den midlertidige heltestatus på sociale medier har blandt andet betydet, at en ukendt person har fundet det sjovt at pille lidt ved Mitchell Dukes Wikipedia-side, der er en slags portrætside af fodboldspilleren.

Canadisk anfører i stort grin – fik stoppet næseblod med tampon

Atiba Hutchinson, der er anfører for Canada, fik pludseligt voldsomt næseblod, da canadierne mødte Kroatien søndag eftermiddag.

Og der måtte tages særlige metoder i brug for at stoppe det. Anføreren vidste dog ikke, at det var en tampon, han fik stoppet i næsen.

- Haha, en tampon. Ja, det var det vel nok. Omg, ej. Var det virkelig en tampon, som jeg havde oppe i næsen? siger Atiba Hutchinson med et stort grin til bold.dk.

Canada kom foran mod Kroatien, men de tabte kampen med 1-4.

Derfor forsvandt målmand efter nationalsang

Det var en noget usædvanlig scene, der udspillede sig søndag eftermiddag, da Marokko mødte Belgien.

Marokkanernes førstemålmand, Yassine Bounou – også kaldet 'Bono' – gik nemlig på banen med sit hold og sang nationalsang. Men da kampen startede, var han på bænken, mens andenmålmanden Munir startede inde.

Walid Regragui, der er Marokkos landstræner, kommer nu med en forklaring på skiftet kort inden startfløjt.

- Han fik et slag mod Kroatien, og han var lidt ustabil, siger Regragui ifølge beIN Sports.

- Vi forsøgte indtil det sidste øjeblik, men efter opvarmningen lige inden kampen havde han det ikke godt, og han gav pladsen til en anden.

Canada imponerede trods exit: Kan konkurrere med de bedste

Canada er ude af VM i fodbold allerede efter to gruppekampe, men holdet nåede at vise sig flot frem i kampene mod Belgien og Kroatien.

Mod Belgien var Canada bedst, men kunne ikke score og tabte så 0-1, og søndag mod Kroatien førte Canada med 1-0, inden VM-finalisten fra 2018 fik overtaget og sejrede med 4-1.

Canadas landstræner, John Herdman, er stolt af sit hold.

- Vi viste i de første 25 minutter, at lille gamle Canada kan konkurrere med de bedste i verden. Vi fik vist, at vi er konkurrencedygtige, siger John Herdman ifølge Reuters.

/Ritzau

Tyskland blev hånet i Qatar efter FIFA-protest

Er Tysklands mange protester mod FIFA og Qatar under VM dobbeltmoralsk?

Flere medier – heriblandt ESPNAP News og TV 2 Norge – beretter nemlig om, at qatarske fans medbragte illustrationer og billeder af Mesut Özil, mens de holdt sig for munden.

Sidstnævnte er et direkte modsvar til de tyske spilleres statement før kampen mod Japan, hvor de holdt hånden over munden for at vise deres utilfreds med FIFA's forbud mod brugen af det omdiskuterede One Love-armbind.

Læs mere her:

Messi-magi fik argentinske gader til at gå amok

Det var både et glædens og lettelsens brøl, der kom frem i de argentinske gader, da Lionel Messi scorede til 1-0 efter 64 minutter mod Mexico lørdag og sikrede, at nationen ikke løb ind i endnu et nederlag. Det ville nemlig betyde exit fra VM.

Og det kunne også høres massivt i de argentinske gader, da argentineren scorede. Se bare videoerne her:

Tysk kaptajn: Det er en lettelse at være i live ved VM

Manuel Neuer udtrykte efter Tysklands VM-kamp mod Spanien lettelse over, at holdet stadigvæk er "i live" ved slutrunden.

Holdet tog et skridt mod at redde sig selv, da det søndag spillede 1-1 mod Spanien. Efter det tyske nederlag til Japan i første kamp i Qatar led håbet om at gå videre fra gruppespillet et knæk.

Efter 1-1 mod Spanien søndag skal Tyskland torsdag selv slå Costa Rica og have spansk hjælp for at undgå en tidlig hjemrejse.

- Hovedpointen er, at vi stadigvæk er i live. Det, vi har indflydelse på, er at få tre point mod Costa Rica, siger Manuel Neuer.

/Ritzau

Velkommen til dagens liveblog

Vi er nået til niendedagen ved VM, hvor der igen er fire kampe på programmet. Der er ingen presseseancer med landsholdet i dag.

  • 11.00: Cameroun - Serbien (DR)
  • 14.00: Sydkorea - Ghana (TV 2)
  • 17.00: Brasilien - Schweiz (DR)
  • 20.00: Portugal - Uruguay (TV 2)