VM fodbold

VM i fodbold - dag 10

Stil spørgsmål

- Vi vil chokere verden, siger australsk profil

Den australske profil Methew Leckie er med på, at Danmark er favorit i onsdagens gruppekamp. Men det betyder ikke, at han eller holdkammeraterne lægger sig ned på forhånd. 

- Hvis man spørger de fleste mennesker i verden, om Danmark eller Australien vinder, vil de fleste sige Danmark. Men vi er her for at klare den slags. Folk undervurderer os, og vi vil chokere verden. Som man har set til det her VM, har der været mange overraskelser. Og vi vil skabe en ny, siger Mathew Leckie til TV 2 SPORT. 

Hjulmand har opstillingen på plads

Kasper Hjulmand fortæller i et direkte interview i VM-studiet på TV 2, at alle spillere ser ud til at være klar til i morgen. 

Ved du, hvem der skal spille, og er taktikken på plads?

- Ja, svarer landstræneren. 

Derefter laver han sjov med, om vi kan få nogle detaljer om startopstillingen. 

- Nu skal I høre ..., siger han og slår en latter op. 

Neymar misser også næste kamp

Superstjernen Neymar Jr. misser Brasiliens tredje og sidste gruppespilskamp mod Cameroun som følge af en skade i sin højre ankel. Det oplyser Brasiliens holdlæge, Rodrigo Lasmar, ifølge Sky News

Neymar pådrog sig skaden i ledbåndet i den første kamp mod Serbien og måtte sidde over i kamp to mod Schweiz. Oven i hatten blev han ramt af feber, så han ikke kunne se sine holdkammerater på stadion. Han måtte se kampen fra sit hotel. 

Brasilien er sikre på videre avancement, så det er for brasilianerne nok mere interessent, om Neymar bliver klar til den første knouckoutkamp. Og det er slet ikke sikkert.

Holdlægen gav nemlig ikke nogen tidshorisont på Neymars comeback. 

Brasilien må også undvære de to backs Danilo og Alex Sandro i den sidste gruppespilskamp.

Israelsk journalist overfuset af vrede fodboldfans: - Du er ikke velkommen her

Israelske journalister har vist sig hverken at være særlig populære eller velkomne ved VM-slutrunden i værtslandet Qatar blandt lokale og tilrejsende arabiske fans.

Det har korrespondenten Moav Verdi fra den statslige, israelske tv-station KAN oplevet på egen krop, hvor han blandt andet har mødt modstand under sin rapportering fra VM.

- Der er Palæstina, der er ikke noget Israel. Du er ikke velkommen her, råber en saudiarabisk mand i et klip til korrespondenten, der vifter afværgende med hånden.

Hjemrejst stjernemålmand melder ud

Camerouns sædvanlige førstemålmand, André Onana, er nu kommet med en skriftlig udtalelse, efter han mandag forlod VM-slutrunden på grund af uoverensstemmelser med landstræneren.

Ud over kærlighed til sit land udtrykker Onana ærgrelse over, at han ikke er en del af holdet.

- Jeg har gjort alt og brugt al min energi på at finde en løsning på en situation, som fodboldspillere ofte oplever. Men der har ikke været nogen vilje fra den anden side. Nogle ting er svære at løse. Dog respekterer og støtter jeg altid beslutningerne fra de personer, der er ansvarlige for at jagte succes med vores hold og vores land, skriver Onana blandt andet.

Ifølge landstræneren var det Onanas beslutning at rejse hjem.

Statistikvirksomhed: Holland og England sikre vindere af deres VM-gruppe

Tirsdag eftermiddag og aften skal det afgøres, hvilke fire hold der går videre til knockoutfasen ved VM i Qatar.

Værtslandet har matematisk udspillet sin chance, og det ser også rigtig svært ud for Wales at komme blandt de sidste 16 nationer.

Virksomheden Gracenote, som beskæftiger sig med data og statistik, har set på mulighederne for blandt andet Holland, England og de resterende hold i gruppe A og B.

Perspektiverne er rigtige gode for 'Oranje' og for 'Three Lions', der henholdsvis har 97 og 99 procents sandsynlighed for at gå videre.

Se alle data for gruppe A og B herunder.

Adidas slår fast: Ronaldo rørte ikke bolden

Cristiano Ronaldo var mandag aften temmelig fortørnet over, at han ikke blev krediteret målet til 1-0 mod Uruguay.

Den portugisiske superstjerne følte sig snydt for endnu et landskampsmål, der i sted tilfaldt Bruno Fernandes.

Men Christiano Ronaldio fik ikke hovedet på indlægget fra sin landsmand. Det fastslår Adidas, der leverer VM-bolden, til mediet ESPN.

Adidas benytter sig af den såkaldte Connected Ball-teknologi og kan nu fastslå, at Ronaldo ikke rørte bolden.

- Vi er i stand til at sige definitivt, at der ikke var nogen kontakt på bolden fra Cristiano Ronaldo ved åbningsmålet i kampen, lyder det i en erklæring fra Adidas til ESPN.

Bolden har indbygget en sensor, der giver Adidas mulighed for at være meget nøjagtig i sin måling.

Flemming Toft bemærkede en forandret Hjulmand

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft oplevede en presset Kasper Hjulmand på dagens pressemøde. 

- Det virkede til at være en anelse mere presset landstræner, end vi tidligere har set på pressemøder. Han virker normalt meget veloplagt.

- Det kan jeg egentlig godt forstå, for om et døgn kan det være slut for det danske landshold til VM i Qatar. Det håber vi selvfølgelig ikke, men det er en situation, der kan sætte sig hos træneren, fortæller Flemming Toft.

Hvordan oplevede du ham i forhold til tidligere?

Han knyttede ansigtet lidt mere, end han plejer. Han plejer at være mere åben, udadtil og inkluderende. I dag var hans udtryk lidt tungere, end jeg længe har set, lyder det fra Toft.

Er det lang tid siden, han har haft ryggen mod muren?

- Nej, det havde han til EM sidste år, hvor de tabte de to første kampe. Dengang var det lidt samme situation som nu: De skulle vinde over Rusland for at gå videre. Det gjorde de så, og siden har de haft medvind, siger Toft.

Danmark skal slå Australien for at gå videre til playoff-fasen.

Pressemødet slutter

Det var de sidste svar på pressemødet.

Hjulmand fortæller, at landsholdet nu skal på træningsbanen og gøre sine sidste forberedelser før den vigtige kamp.

Forskellen på klub- og landshold

Du tjener hovedsageligt dine penge i din klub, men hvad betyder landsholdet for dig?

- Det er noget helt specielt at præsentere sit land. Det er en kæmpe ære at spille for mit land. Det har været en drøm, siden jeg var en lille knægt. I den ligning betyder penge ingenting, svarer Lindstrøm.

- Jeg er meget taknemmelig for muligheden, Kasper har givet mig, afslutter Lindstrøm.

Lindstrøm føler sig klar til den store opgave.

- Jeg spillede finalen i Europa League, så jeg har prøvet at spille store og vigtige kampe. Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at hjælpe holdet og vinde, siger Lindstrøm.

- Jeg føler mig klar.

Selvom Hjulmand er koncenteret om Danmarks kamp, udelukker han ikke, at den anden puljekamp kan komme til at spille en rolle.

- Hvis vi kun er foran med 1-0 i anden halvleg, og Tunesien har et godt resultat mod Frankrig, vil det selvfølgelig ændre vores taktik, siger Hjulmand.

Roser Superliga-spillere

En tunesisk journalist spørger Hjulmand til Tunesiens kamp.

- Jeg tænker ikke på Tunesiens kamp. Alle mine tanker handler om, hvordan jeg kan forberede mine spillere på at slå Australien.

- Jeg har kendt Slimane, siden han var en ung gut, og har vist sig flot frem. Jebali har også gjort det godt, og han har spillet en stor for OB.

Forventer et offensivt australsk hold

Hjulmand regner med, at Australien blæser til angreb.

- Jeg forventer, at Australien kommer til at angribe os. De kan ikke nøjes med uafgjort.

- De kommer til at presse os. De har tidligere vist, at de er stærke i pasningsspillet og er utroligt stærke på andenboldene, lyder det.

Derfor er VM særligt

- Det smukke ved landsholdsfodbold er, at vi ser de store følelser. Og det er, hvad fodbold handler om. Til VM er det tydeligt, hvor meget det betyder for spillerne og de mange fans. Det videregiver en masse inspiration til den næste generation, lyder det fra Hjulmand.

Hjulmand fortæller om sine taktiske overvejelser.

- Strukturerne ændrer sig fra kamp til kamp. Filosofien er altid den samme, taktikken bliver ændret fra gang til gang, siger han.

- Vi spiller med vores identitet, og så får vi at se, hvordan vores bevægelse og rytme kan true det australske hold.

Hjulmand vil nødigt forholde sig til at ryge ud af VM.

- Mine tanker går på at forberede holdet. Så den må vi tage bagefter, hvis det skulle ske.

Kan i trække på jeres erfaring fra EM-kampen mod Rusland?

- Spillerne er vant til at spille store kampe, så de kender alt til at spille vigtige og afgørende kampe.

Bliver det svært at vælge din startellever?

- Det er altid svært. Der er 26 spillere med, som har fortjent at spille. De vil gøre hvad som helst for at spille. De er samtidig alle gode nok til at spille, siger Hjulmand.

- Jeg fokuserer på, at min startellever matcher den opgave, vi står over for. Jeg gør mig også mange overvejelser om, hvem af spillerne der har den rette indstilling.

Lindstrøm om at være med til VM:

- Kampen i morgen er lige så vigtig som alle de andre i turneringen. Det bliver en kamp som de andre, hvor vi skal ud og hente tre point.

Hjulmand fortæller om forventninger til Australien.

- Jeg forventer at møde et stærkt kollektiv. Ligesom os virker Australien til at være et sammentømret hold. De forsvarer og angriber sammen, og de har vist stor styrke, lyder det.

- De har samtidig mange kvalitetsspillere. Det ved vi fra vores sidste møde for fire år siden, som var svært.

Kasper Hjulmand bliver spurgt ind til udfordringen ved at skulle spille en så afgørende kamp, som Australien-kampen er. 

- Den bedste måde at gøre det på er at være bevidste om at udføre en opgave. At det er så vigtig en kamp, ændrer ikke det store i vores forberedelser.