VM fodbold

VM22: Wales - England

Hvad sker der? England vandt stensikkert over Wales i sidste gruppekamp. 

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Det gik som forventet. England tog favoritsejren, vandt gruppen, og står nu foran et møde med Senegal på søndag. USA blev nummer to i gruppen efter en sejr over Iran, og amerikanerne skal parres med Holland i 1/8-finalen på lørdag. Tak, fordi I fulgte med :-)

Se højdepunkterne her:

SLUT

SWEEEEEEEEEEEET, CAROLINA! ÅH, ÅH, ÅH, brager det ud over stadionanlægget i øjeblikket. Der er gode stemningen på lægterne hos de engelske fans, og nede på banen er der også store smil hos de mange stjerner. Syv point i tre kampe for Southgates tropper, der i glimt har vist, hvorfor de har været med helt fremme ved de seneste to slutrunder. 

SLUT

Var det Bales sidste landskamp?

Gareth Bale fik kun de første 45 minutter, og spørgsmålet er, om det var hans sidste landskamp? Der har været lidt læse rygter i noget tid om, at hans landsholdskarriere lakker mod enden, og den her slutrunden har vist, at han ikke længere har sit tårnhøje niveau. Det giver også mening, da han oftest sidder på bænken hos LAFC i MLS, USA's bedste fodboldrække. 

SLUT

Kampen er slut

England pressede virkelig på for en scoring i sidste minut, men Wales fik forhindret 4-0-scoringen. Dermed slutter det på de tre mål til England, der stensikkert vinder Gruppe B. De møder derfor Senegal på søndag.

92'

Stones med giga-afbrænder

Bolden falder lige ned for John Stones, der kan sparke bolden helt uhindret i mål efter et hjørnespark. Forsvarsspilleren rammer dog bolden helt forkert og sender den laaaaangt over mål. Puha, Stones...

91'

Fire tillægsminutter

Dommeren fandt heldigvis ikke alt for mange tillægsminutter. Fire af slagsens. Det er ikke sjovt for Wales-spillerne at løbe rundt nede på banen lige nu. 

89'

Kampen er gået i stå

Det er ikke meget, der sker i kampen lige nu. Begge hold virker med at være mentalt færdige med det her opgør. England er sikkert videre som nummer et, mens Wales undgår den helt store nedsabling. Men der er stadig mulighed for, at vi pludslig får 15 minutters tillægstid...

87'

Gruppen er ikke lukket endnu

Som tingene står lige nu, så skal England møde Senegal i 1/8-finalen, mens USA, der fører over Iran, skal møde Holland. 

83'

Maguire med klodset frispark

Harry Maguire, der endnu en gang har spillet en flot landskamp for England, begår her et dumt frispark ude foran feltet. Harry Wilson tager sig af sparket, men han sender den lige i den engelske mur. 

81'

Endnu en profil må forlade banen

Wales har ikke været heldige i dag. Nu er det Joe Allen, der er tvunget til at forlade banen med smerter. Han erstattes af Colwill. 

78'

England skulle have scoret igen

Jude Bellingham blev spillet helt fri foran målet, men bolden går ikke i mål. En god redning, men Bellingham skal altså score her. Det hele går nok, når man fører 3-0, men den vil han helt sikkert ærgre sig over. 

77'

Stjernen forlader banen

Marcus Rashford forlader banen efter en suveræn kamp, hvor det blev til to mål fra Manchester United-spilleren. Det var hans første plads i startopstillingen ved det her VM, og man må da i den grad sige, han greb chancen. Jack Grealish fra den lyseblå del af Manchester erstatter ham. 

74'

Stjerner i græsset

Phil Foden og Marcus Rashford har sat sig ned i græsset med smerter, men begge to er på benene igen. Lad os håbe, det ikke er noget alvorligt. 

71'

Wales triller bolden rundt

Wales har kapituleret, og lige nu flytter de bare bolden stille og roligt rundt i håbet om ikke at komme yderliger bagud. England er dog farlige, hver gang de får bolden lige nu. Rashford fik her en mulighed for at lave sit hattrick, men afslutningen manglede kvalitet.

68'

Rashford scorer igen!!

Marcus Rashford griber virkelig muligheden med sin plads i startopstillingen. Han bliver sendt i dybden, dribler lidt rundt alene, og så sparker han bolden ind mellem benene på Ward. 3-0 til England!

65'

Endnu en hovedskade

Nu er det Joe Rodon, der har sat sig i græsset med smerter i hovedet. I en duel header han direkte ind i baghovedet på Callum Wilson. Store problemer for Wales i dag på den front. 

62'

Grim tackling af Ramsey!

Aaron Ramsey får et meget fortjent gult kort. Han nedlægger fuldstændig Jordan Henderson, der skriger i smerte, bagfra. Det er anklen, der bliver stemplet på englænderen. Av...

61'

Wales-profil forlader banen

Tottenham-spilleren Ben Davies er nødt til at udgå på grund af smerter, og han bliver erstattet af Joe Morrell. Det er mange af de bærende kræfter, der er gået ud i dag hos Wales. Nco Williams og Gareth Bale er som bekendt også skiftet ud.

58'

Tredobbelt udskiftning

England tager Walker, Kane og Rice ud, mens Wilson, Phillpis og Alexander-Arnold kommer ind. Lidt fortjent pause til Rice og Kane, der har spillet mange minutter ved dette VM.