VM i fodbold – dag 11

Se VM 2022 pĂĄ TV 2 og TV 2 PLAY.

Hvad sker der? Nu skal gruppe C og D afgøres, hvor Danmark er i førstnævnte. Danmark skal bruge en sejr for at gĂĄ videre.

  • 16.00: Australien - Danmark (DR)
  • 16.00: Tunesien - Frankrig (DR)
  • 20.00: Polen - Argentina (TV 2)
  • 20.00: Saudi-Arabien - Mexico (TV 2 SPORT X)

Denne liveblog opdateres ikke længere. 

10 ud af 16 hold videre til vind-eller-forsvind runderne

VM-slutrundens gruppespil bliver spillet færdig i løbet af de kommende dage, men allerede nu er 10 af 16 deltagere i knockoutrunderne fundet.

Det er England, Holland, Senegal, USA, Frankrig, Australien, Argentina, Polen, Brasilien og Portugal.

Gruppe A, B, C og D er som de eneste helt færdigspillet.

Toft: Det var forkerte beslutninger hele vejen

TV 2s mangeĂĄrige fodboldkommentator Flemming Toft kalder det Danmarks dĂĄrligste VM nogensinde.

En del af ansvaret blamagen ligger pĂĄ landstræner Kasper Hjulmand.

De forkerte beslutninger blev taget hele vejen igennem, også fra landstræneren. Spillere med skavanker, spillere med for få klubkampe blev VM-udtaget. Han stod i et dilemma og udtog dem, han havde tillid til. I stedet for dem, der var VM-klar. Syv spillere blev slet ikke brugt i denne omgang – to af dem godt nok målmænd, skriver Toft, der også trækker linjer til fiaskoen i Sydafrika 2010.

Det her var et landsholds forlis. Skarpt trukket op. Ikke set mere markant i den danske VM-historie.

Kun en enkelt gang er Danmark ikke kommet videre fra gruppespillet, men dengang i 2010 blev det dog til en sejr, skriver Flemming Toft.

Argentina og Polen videre efter drama

BĂĄde Argentina og Polen avancerede fra Gruppe C, men det var ikke uden et voldsomt drama.

Lionel Messi førte ganske vist Argentina til sejr 2-0, men det gjorde polakkerne afhængig af resultatet mellem Mexico og Saudi Arabien i den anden kamp.

Med få minutter igen ville Polen avancere på reglen om færre gule kort i forhold til Mexico, som ellers var foran 2-0 efter en time. Men mexicanerne formåede ikke at score det tredje mål, som ville bringe dem videre uden gule kort i kabalen og måtte i en hektisk slutfase se Saudi Arabien reducere til 2-1.

Argentina møder dermed Danmarks banemænd Australien, mens Polen får fornøjelsen af Frankrig.

Tidligere landsholdsanfører kalder dansk VM-indsats tam

Forventningerne til det danske fodboldlandshold var nok skruet for højt i vejret før VM i Qatar.

Det siger den tidligere landsholdsanfører Lars Olsen, efter at det danske landshold onsdag aften røg ud af slutrunden med et nederlag på 0-1 til Australien.

Forinden havde danskerne tabt til Frankrig og spillet uafgjort mod Tunesien. Danmark slutter derfor højst overraskende sidst i sin gruppe.

- Forventningerne er ikke blevet indfriet i nogen af kampene. Der var optræk til det i anden halvleg mod Frankrig og faktisk også det første kvarter mod Australien, men ellers har det været en tam indsats, siger han.

- Jeg ved godt, at det kan være svært at spille mod hold, der er underdogs, men jeg vil mene, at med det, vi har vist indtil slutrunden, burde vi være bedre end de to hold.

40.000 argentinere pĂĄ plads

Lionel Messi og Argentina er også under et vist pres, inden aftenens kamp mod Polen, som krøver en sejr, hvis de tidligere verdensmestre skal videre i turneringen.

Argentina kan ikke klage over støtte pĂĄ Stadium 974 i Ras Abu Aboud, hvor der er 40.000 landsmænd pĂĄ plads.

Polen og Argentina har mødt hinanden to gange tidligere i VM-sammenhæng, hvor det blev til polsk 3-2 sejr i 1974 og Argentinsk 2-0 revanche fire ĂĄr senere.

Arsenal-stjerne forlader VM øjeblikkeligt

Arsenal-spilleren Ben White har forladt den engelske VM-lejr. Midtstopperen har endnu ikke været involveret i Englands kampe under slutrunden, men det er ikke derfor, han er draget hjem. Det skyldes personlige årsager, skriver det engelske fodboldforbund:

- White forventes ikke at vende tilbage til truppen i resten af ​​turneringen. Vi beder om, at spillerens privatliv bliver respekteret pĂĄ nuværende tidspunkt.

Australierne mæskede sig i "wienerbrød"

De australske medier er ikke overraskende høje pĂĄ landsholdet Socceroos' sejr over Danmark. I Sydney Morning Herald skriver Greg Baum med en analogi om lækkert dansk wienerbrød, der blev sat til livs.

- Med wienerbrød pĂĄ sinde i sin optakt til denne kamp havde den australske landstræner Graham Arnold snakket om Socceroos og glasur pĂĄ kagen. SĂĄ der stod vi alle sammen og forestillede os nybagt dansk, kringleformet wienerbrød, toppet med chokolade eller perlesukker og nøddesnitter og fyldt med marcipan, marcipan og creme. Det skulle smage sĂĄ lækkert, som kun sejren ved VM kan, skriver Greg Baum.

Troels Bech: - Danmark har spillet hjerteløst og uengageret

Også TV 2s ekspert Troels Bech ser en sammenhæng mellem Qatar-debatten og den undervældende danske præstation under slutrunden.

- Landsholdet er gået til denne VM-turnering, som vi andre har gjort det. De har spillet distanceret, hjerteløst og uengageret, siger Bech.

- På den måde har de været et spejl på det engagement, der er lagt i turneringen, og samtidig har de skullet præstere på skyhøjt professionelt niveau, lyder det.

Simon Kjær vil mere med landsholdet

Landsholdets anfører, Simon Kjær, hører med sine 33 ĂĄr til blandt de ældste spillere pĂĄ nationalmandskabet, men han er ikke klar til at sige, at han har spillet sit sidste VM. 

- Det bliver over mig lig, hvis det er min sidste VM-slutrunde.

- Jeg kan se nogen, der er 39 til den her slutrunde. Hvorfor kan jeg ikke ogsĂĄ være det? Det er mit mindset. Det er det nødt til at være. Sidste gang, jeg sagde noget om min alder, stod der, at jeg var færdig. Det kommer jeg aldrig til igen. Jeg kommer til at spille ti ĂĄr mere, og sĂĄ kan vi se pĂĄ det, siger Simon Kjær. 

Joachim Andersen: - Fortjent, at vi er færdige

Joachim Andersen mener efter kampen, at Danmark fortjent er færdige ved VM.

- Vi skabte ikke nok. De scorede et mĂĄl. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er ikke godt nok, det vi har leveret, sĂĄ det er fair, at vi ryger ud, siger forsvarsspilleren pĂĄ DR.

- Men det må aldrig ske. Vi er så godt et hold, så det er en kæmpe fiasko, at vi ikke kommer videre fra den her gruppe.

- Vi har ikke skabt nok chancer. Vi har heller ikke scoret alverdens mål. Det spiller ind. Det kræver, at vi spiller hurtigt og hjælper hinanden. Det er svært at analysere.

Frankrig og Australien tog de to billetter til ottendedelsfinalen i Danmarks gruppe.

David Nielsen: Vi har på intet tidspunkt været klar

TV 2s ekspert David Nielsen lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af det danske landshold, som han mener mentalt har været helt fra koncepterne under den nu overståede slutunde.

- Vi har ikke været klar til Tunesien-kampen og VM-fodbold med den intensitet og glød, der skal til. Der mĂĄ være sket noget med det hold her, for vi har været sĂĄ gode, men vi har været nærmest uden fans dernede heller.

- Der har heller ikke være fans derude. Man er taget derned i skamme, og det har spillerne ogsĂĄ fĂĄet kastet ned over hovedet, og jeg tror heller ikke, at spillerne er tilfredse med, hvordan Kasper Hjulmand er fortsat med at udtale sig om de ting her, siger David Nielsen med henvisning til den megen debat i hele optaksforløbet om Qatar som værtsnation og spørgsmĂĄl om menneskerettigheder.

- Vi slutter sidst i gruppen og har spillet tre forfærdelig fodboldkampe, siger David Nielsen.

Andreas Christensen: Uroen har fyldt i baggrunden

Den danske forsvarer Andreas ’AC’ Christensen siger i en reaktion efter nederlaget til Australien og de rød-hvides VM-exit, at slutrunden med omdiskuterede Qatar som vært har puslet og fyldt.

- Selvfølgelig har det fyldt, men det burde ikke have effekt pĂĄ præstationerne, lyder det fra manden, der har scoret det eneste danske mĂĄl ved slutrunden.

- Det har jo været i baggrunden hele tiden, selvom vi har været til stede, og spillerne har fået lov til at koncentrere sig om fodbold.

- Man kan filtrere det til tider. Det er ogsĂĄ derfor, at jeg siger, at det fylder en lille smule, siger Barcelona-spilleren.

Hjulmand indrømmer: - Det er mit ansvar

Landstræner Kasper Hjulmand indrømmer i minutterne efter VM-nederlaget til Australien, at den danske præstation langt fra har været god nok under VM-slutrunden.

- Det er mit ansvar, siger han og uddyber:

- Jeg er skuffet og frustreret, og analyserne må komme senere. Lige nu bobler det af følelser. Frustrationer og skuffelse fylder mest. Vi er kede af, at vi ikke kunne give folket derhjemme det, de gerne ville. Det brænder så meget i os. Vi kan kun beklage, at vi ikke fik det til at spille, lyder det.

Frustrerede danske fodboldfans

- Det er ren skuffelse. Ikke sĂĄ meget andet, siger Benni Andreasen til TV 2.

Han havde taget sine børn med til Bella Center for at opleve stemningen under en landskamp.

- Men nu stĂĄr de og venter udenfor ved bilen, siger han, da dommeren fløjter kampen af.

Danmark ude af VM-slutrunden

Danmark taber yderst skuffende med 0-1 til Australien og ender dermed sidst i VM's gruppe D.

Frustrerede danske fodboldfans

Baneløber med Palæstina-flag

VM-kampen blev midlertidigt afbrudt mellem Frankrig og Tunesien, da en baneløber i anden halvleg kom ind på græsset, mens OB-angriberen Jebali ømmede sig.

Manden havde flag fra Palæstina i hĂĄnden.

- Mega skuffende, siger danske fans

Den australske scoring til 1-0 fik luften til at gĂĄ ud af ballonen bagerst i salen i Bella Arena, hvor Michael Mogensen stĂĄr.

- Jeg er lidt i mine følelsers vold nu. Det er jo mega skuffende, og nu skal vi score to mĂĄl. Men jeg tror stadig pĂĄ det – især med indskiftningerne. Det kunne være fedt, hvis Dolberg scorede.

- Og hvis ikke Danmark kan score mod Australien, sĂĄ er det mĂĄske ogsĂĄ fair nok at ryge ud. Men jeg tror pĂĄ det! lyder det.

Skuffede danske fans i Bella Arena