VM i fodbold – dag 12

Stil spørgsmål

Ekspert forudser store konsekvenser efter exit

De store stjerner fra Belgien vil mangle i knockoutfasen, og det tidligere exit vil komme til at fĂĄ et efterspil, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Reaktionen i Belgien bliver, at rigtig mange spillere skal sendes pĂĄ pension. PĂĄ forhĂĄnd snakkede vi om, at ville Belgien ikke gĂĄ videre, sĂĄ skulle der udstedes nogle fodboldgravsteder – at pensionere primært Jan Vertonghen, Toby Alderweireld og Eden Hazard.

Belgiens landstræner stopper som landstræner

Roberto Martínez stopper som landstræner for Belgien. Det melder spanieren på pressemødet efter kampen mod Kroatien.

Du gav mange kram efter slutfløjtet, var det farvelkram?

- Ja, det var min sidste kamp med landsholdet. Det er følelsesladet, som I kan forestille jer, sagde Martínez, inden han blev nødt til at tage en pause.

- Jeg kan ikke fortsætte med at tale, undskyld.

Beslutningen om at stoppe sig var taget inden turneringen, skriver det belgiske fodboldforbund.

Neymar tvivlsom forud for næste runde

Brasilien er uden superstjernen Neymar i sidste kamp af gruppespillet mod Cameroun. En kamp, som ikke betyder det store for Brasilien, som allerede er sikret avancement til ottendedelsfinalerne.

Men derfra kan det blive kritisk for Brasilien. Det er nemlig slet ikke sikkert, at PSG-stjernen nĂĄr at komme i kamp igen til dette verdensmesterskab. 

Først efter Cameroun-kampen vil Brasilien evaluere Neymars tilstand og lægge en plan for hans tilbagevenden.

- Vi er fokuseret på kampen mod Cameroun, og først derefter vil vi begynde at træffe beslutninger for de skadede spillere, siger assistenttræner Cléber Xavier ifølge AP.

Neymar blev skadet allerede i første kamp mod Serbien. Billeder viste efterfølgende en stærkt hævet højre ankel. Siden fik han feber og kunne ikke overvære kampen mod Schweiz pĂĄ stadion.

De to forsvarsspillere Danilo og Alex Sandro er ligeledes ude med skader og vil blive evalueret sammen med Neymar efter Cameroun-kampen.

Frustrerede fans kan ikke komme ind til kamp

Lige nu spilles kampen mellem Canada og Marokko. Adskillige fans er endnu ikke kommet ind til kampen og venter lige nu ude foran Al Thumama Stadium. Frustrationen er stor, skriver Simon Peach, journalist hos PA Media. 

Utrættelige Luka Modric i kamp for Kroatien mod Belgien

En marokkansk fan til kampen mod Canada

Costa Rica har større chance for at gå videre end Tyskland

Det skal selvfølgelig tages for, hvad det er: en chancevurdering. Men analysefimaet Nielsen har kørt en million simuleringer af ĂĄrets VM, og her er udfaldet, at Costa Rica har større chance for avancement til ottendedelsfinalerne end Tyskland før aftenens afgørende kampe i gruppe E.

Mere præcist vurderes Costa Rica til at have 41 procent chance for at gĂĄ videre, mens Tysklands chancer ligger pĂĄ 34 procent. De to lande spiller klokken 20.00.

Tyskland skal have en sejr for at komme videre til ottendedelsfinalerne, samtidig med at de skal bruge spansk hjælp mod Japan. Costa Rica er sikret avancement, hvis de vinder, mens uafgjort også kan være nok.

Du kan nærstudere de forskellige scenarier HER.

- Maradona ville være superglad på mine vegne, siger Messi

Argentina og Lionel Messi spillede sig i aftes i ottendedelsfinalerne ved VM med en 2-0-sejr over Polen.

Superstjernen kom ikke pĂĄ mĂĄltavlen og brændte faktisk et straffespark i opgøret, men han kunne alligevel tage en rekord med fra opgøret. Det var nemlig Messis 22. VM-kamp, og dermed er han nu den spiller, som har opnĂĄet flest kampe for Argentina ved et verdensmesterskab.

Messi overgik den afdøde legende Diego Maradona, som han sendte ord og tanker i retningen af efter sejren.

- Det er en fornøjelse at kunne fortsætte med at opnå denne form for rekord. Jeg tror, at ​​Diego ville være superglad på mine vegne, fordi han altid viste mig en stor hengivenhed. Han var altid glad, når det gik godt for mig, siger Messi ifølge RMC Sport.

Hvem er videre til ottendedelsfinalerne?

Videre som gruppevinder:

 • Holland 
 • England 
 • Argentina
 • Frankrig

Videre som toer:

 • Senegal
 • USA
 • Polen
 • Australien

Videre, men placering ikke afgjort:

 • Brasilien 
 • Portugal

Tidligere landstrænerassistent: Alt ved VM er håbløst

Det danske landshold er efter en skuffende indsats allerede ude af VM, men danskerne er ikke de eneste, der har været langt fra topniveauet i Qatar.

Slutrunden er decideret "håbløs", mener Danmarks tidligere landstrænerassistent Peter Bonde, der dog ikke er overrasket over den i hans øjne tvivlsomme kvalitet.

Turneringen har handlet om alt andet end fodbold, og den slags påvirker spillerne. Uanset hvor hårdhudede de mener at være.

- Spillerne er jo mennesker. Hvordan skal de koncentrere sig om at spille, når folk hellere vil snakke om alle mulige andre ting, spørger Bonde med henvisning på diskussionerne om menneskerettigheder, migrantarbejdere og regnbuearmbind, som spillerne har skullet forholde sig til.

- De kan jo ikke bare lukke ned. Det kunne de have gjort ved VM i Mexico i 1986, hvor der ikke var internet. Der kunne de gĂĄ ud og spille bordtennis i haven, og sĂĄ vidste de ikke, hvad der foregik i verden. Men det kan de ikke her, pĂĄpeger Peter Bonde.

/Ritzau

Dette fĂĄr de danske spillere for VM-deltagelsen

Tre kampe og farvel.

Det var, hvad det blev til for det danske landshold ved VM. Spillerne tager dog ikke tomhændede hjem fra Qatar. Hver spiller indkasserer nemlig 891.000 kroner for VM.

Det oplyste Spillerforeningen inden VM, da det var dette beløb, en udtagelse gav.

SĂĄ kunne det have set ud, hvis Danmark var gĂĄet videre:

 • En ottendedelsfinale gav hver spiller 1,379 millioner
 • En kvartfinale gav hver spiller 1,865 millioner
 • En semifinale gav hver spiller 2,887 millioner
 • En tredjeplads gav hver spiller 3,152 millioner
 • Et nederlag i finalen gav hver spiller 3,38 millioner
 • VM-guld gav hver spiller 4,95 millioner

Australsk spiller mister svigermor midt i VM-eufori

En af de australske spillere kom igennem hele følelsesregisteret efter sejren over Danmark ved VM i Qatar.

Forsvarsspilleren Bailey Wright, der kom ind og forsvarede 1-0-sejren i de sidste 20 minutter, mistede sin svigermor efter kampen.

Allerede før kampen vidste han, at svigermoren var døden nær. I omklædningsrummet ventede endnu en dyster opdatering, som han delte med offentligheden lige efter kampen.

- Jeg har lige fået en besked fra min kone. Jeg vil gerne dedikere denne sejr til min kone og svigermor. Hvis jeg skal være ærlig, så ved jeg ikke, om min svigermor stadig er i live.

- Det har været virkeligt hårdt for dem derhjemme, men det er på grund af dem, at det har været muligt for mig at udleve min drøm her til VM, lød det fra Bailey Wright.

/Ritzau

Szczesny tabte penge til Messi: Han fĂĄr dem ikke

En sjov situation udspillede sig mellem Wojciech Szczesny og Lionel Messi onsdag aften.

Messi fik tilkendt et straffespark, fordi det blev vurderet, at den polske målmand ramte argentineren i hovedet. Men Szczesny var overbevist om, at det ikke ville blive dømt, efter VAR havde været involveret.

Den polske mĂĄlmand forklarer til TV 2 Norge, at han havde en kort samtale med Messi herefter.

- Vi snakkede før straffesparket, og jeg fortalte ham, at jeg ville vædde 100 euro på, at dommeren ikke ville give straffesparket. Så jeg tabte et væddemål til Messi, siger Szczesny til TV 2 Norge.

- Jeg ved ikke, om det er tilladt til VM. Jeg bliver formentlig straffet for det, men jeg er ligeglad lige nu. Jeg kommer heller ikke til at betale ham. Han er nok ogsĂĄ ligeglad med 100 euro. Jeg tror, han har nok.

Tak for nu

Morten Bruun har rundet af, da han skal videre i sit VM-program.

Vi siger tak for de mange gode spørgsmål.

Spørgsmål

Kenneth:

Hej Morten Er voldsomt stor fan af din kommentering. Det er vi flere, særligt folk med lidt sproglig interesse, der er, kan jeg afsløre. Vi har talt om at transskribere nogle af dine bedste kampe (Jeg mindes Frankrig-Island i 2016 bl.a) og udgive dem i lyrisk form. Kunne det have interesse?

Svar:

Det er pænt af jer.

Men tak og nej tak.

Hilsen fra

Morten.

Spørgsmål

Frederik S:

Pænt goddag Morten! Jeg er med på at skuffelsen sidder tungt i dag, men vil du ikke mene der stadig er grund til stor optimisme ift. Fremtiden for dansk fodbold? Nu tænker jeg på alle de unge danske spillere i Europa men også at skuffelsen vi føler kommer, fordi vi har et fantastisk hold?

Svar:

Lige nu overstiger min skuffelse nu alligevel min optimisme.

Jeg skal lige sove pĂĄ det et par gange mere.

Hilsen fra

Morten.

Spørgsmål

Lennert Sjøvold Petersen:

Har vi toppet før tid? England, Frankrig m.fl har indiskutabelt flere slutrunder i erfaringskataloget, hvorfor de måske har underpræsteret i Nationsleague, men ender med at le sidst og måske bedst. Har DK været for naive i vores VM kampagne?

Svar:

Det er aldrig en fordel at spille dĂĄrligt.

Argentina og Brasilien har for eksempel spillet godt i ĂĄrevis. De taber aldrig.

Og mon ikke de ender med at stĂĄ i VM-finalen?

Hilsen fra

Morten.

Spørgsmål

Anders:

Hej Morten. En fornøjelse at høre din kommentering. Kan Hjulmand overleve en evt. sløj indsats også til næste kval/slutrunde fordi han tilsyneladende har "de gode værdier", som virker til at være helt afgørende for DBU. Er Hjulmand immun?

Svar:

Det er ikke nok at have gode værdier som landstræner.

Men det er mere end nok at have præsteret de resultater, som Hjulmand har gjort med Danmark indtil for 14 dage siden.

Hilsen fra

Morten.

Spørgsmål

Abu:

Hvilke konsekvenser tror du den her blamage vil fĂĄ for landsholdet nĂĄr vi kigger fremad? Er pladen visket ren til EM-kvalifikationen?

Svar:

Det bliver en lang vinter. Uden tvivl.

Pludselig er de to første EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kazakhstan i marts 2023 blevet meget vigtige.

Får vi ikke fuldt hus her, vil landsholdet fortsat være under stort pres.

Hilsen fra

Morten.

Spørgsmål

Amin Al-Haddad:

Hej Morten. Umiddelbart en stor skuffelse for os igår. Tror du stadig på Hjulmand som den rette til at føre Danmark mod er fornuftigt EM i 2024?

Svar:

Ubetinget.

Det er første fiasko efter to et halvt år som landstræner.

At fyre ham ville være infamt.

Hilsen fra

Morten.