MMA

Hovedperson i MMA-skandale undskylder og langer ud

Khabib Nurmagomedov undskyldte - og så alligevel ikke - da han mødte pressen efter skandalen på bagkant af UFC-titelkampen mod Conor McGregor.

Det var en let angrende Khabib Nurmagomedov, der mødte pressen efter det kaotiske efterspil til UFC-opgøret mod Conor McGregor.

Et opgør som den 30-årige russer vandt i fjerde omgang, men som efterfølgende blev skæmmet af, at sejrherren hoppede ud af buret og startede et slagsmål på tilskuerrækkerne. Samtidig var der folk fra Khabibs entourage, der entrerede buret og afleverede slag mod Conor McGregor.

- Undskyld Nevada. Undskyld Las Vegas, lød det fra mesteren efterfølgende.

- Jeg ved det her er ikke min bedste side. Det er ikke min bedste side, men jeg er kun et menneske.

Med den start på pressemødet virkede det som om, at der skulle angres. Men det, der begyndte som en undskyldning sluttede alligevel ikke med den store brødbetyngede tur i mediemanegen. Der blev også peget masser af fingre mod McGregor og medierne.

- Jeg forstår ikke, hvordan folk kun snakker om, at jeg hoppede ud af buret. Hvad med at han snakkede om min religion, om mit fædreland? Han snakkede om min far. Han kom til Brooklyn og han ødelagde en bus. Han slog næsten folk ihjel. Hvad med det?

Det var i april, at McGregor havde angrebet en bus, som russeren befandt sig i. En hændelse, der har været med til at underbygge, at forholdet mellem de to fightere ikke har været præget røde roser og sprogblomster.

Det er angiveligt faldet den ubesejrede Khabib for brystet, for i hans øjne handler sporten først og fremmest om respekt. Det bør være kernen i MMA og i UFC, men det er en saga blot, hvis man skal tro den russiske mester, der ifølge ham selv havde fået et opkald fra Vladimir Putin kort efter sejren.

- Jeg er respektfuld. Min far har lært mig: Du skal altid vise respekt. Hele mit mandskab, her i Californien, hvor jeg har trænet i syv år. Alle ved, hvem jeg er. Alle mine venner, alle der kender mig. De ved, hvem jeg er, lød det fra Khabib.

- Medierne har forandret MMA. Det er en sport fuld af respekt. Det er ikke en sport fyldt med trash-talking. Og jeg har sagt det før, jeg vil forandre den her sport. I kan ikke snakke om religion. I kan ikke snakke om nationer. Folkens, I kan ikke snakke om den slags. Det er meget vigtigt for mig.

Efter kampen blev medlemmer af Khabib Nurmagomedovs stab anholdt efter det kaos, der foregik efter russerens overbevisende gevinst.