MMA

McGregor og Khabib suspenderes efter skandalekamp

Efter skandalekampen mellem McGregor og Khabib er begge kæmpere nu suspenderet i staten Nevada, som afholder de største UFC-kampe.

T-Mobile Arena i Las Vegas lagde rammen om Khabib Nurmagomedov og Conor McGregors skandaleombruste opgør i Ultimate Fighting Championship (UFC), hvor Khabib Nurmagomedov efter kampen sprang ud af oktagonen og angreb flere tilstedeværende.

Las Vegas er højborgen for UFC og kampsporten Mixed Martial Arts (MMA), og det er her, at de allerstørste kampe finder sted.

Men der kan dog gå lang tid, før Khabib eller McGregor igen må kæmpe i staten Nevada, hvor Las Vegas ligger. Administrerende direktør for Nevada Atletic Commission (NSAC) Bob Bennett fortæller nemlig, at de to kæmpere er midlertidigt suspenderet med virkning fra på mandag. Det skriver ESPN.

NSAC varetager alle former for ubevæbnet kamp, og det dækker boksning, kickboksning og altså MMA. Samtidig er det også NSAC, der regulerer kæmpernes licens, og den licens er altså nu taget fra både McGregor og Khabib i Nevada.

Det sker i kølvandet på den store kamp, som de to stjerner udkæmpede natten til søndag dansk tid. En kamp, som Khabib vandt i fjerde runde, men som nok mest vil blive husket for scenerne efter kampens afslutning.

Khabib var nemlig ikke færdig med at slås. Således hoppede russeren ud af ringen og satte kursen direkte mod McGregors lejr og angreb blandt andre irerens træner, Dillon Danis, i det, der endte i ét stort kaos med masseslagsmål og sikkerhedsvagter og politibetjente, som gjorde deres bedste for at skille tilskuere, trænere og de to kæmpere fra hinanden.

I mellemtiden klatrede folk over hegnet og ind i oktagonen for at angribe McGregor. Ireren, som til at starte med havde slået ud efter en fra Khabibs lejr, forsvarede sig med slag, inden gruppen blev tilbageholdt. Det viste sig efterfølgende at være folk tilknyttet Khabib, hvoraf tre af dem blev kørt direkte i fængsel.

Torsdag pustede Khabib til ilden, da det kom frem, at én af dem er hans holdkammerat og ven Zubaira Tukhugov. Han risikerer nu at få en livslang karantæne fra UFC. Dette reagerede Khabib kontant på:

- Hvis I beslutter at fyre ham, så mister I også mig. Vi lader aldrig vores brødre i stikken i Rusland, og jeg vil gå hele vejen for min bror. Hvis I fyrer ham, så husk at sende en iturevet kontrakt til mig. Ellers river jeg den selv over, meddelte han på Instagram og Twitter.

Kan ende med livslang suspension

24. oktober vil der være en høring, hvor NSAC vil træffe en endelig beslutning om, hvorvidt McGregor og Khabib bliver suspenderet permanent.

Der bliver dog også kæmpet i andre stater i USA. Men alligevel vil det være et slag for McGregor at blive udelukket fra Las Vegas, hvor seks af hans seneste otte kampe er foregået. Samtidig er Las Vegas også det sted, hvor Khabib med fire kampe har kæmpet flest gange.

Suspenderingen af russeren og ireren er bare det seneste i et efterspil, der ser ud til at fortsætte i lang tid. Indtil videre har NSAC valgt at tilbageholde russerens præmiesum på to millioner dollars svarende til cirka 13 millioner kroner.