MMA

Mark O. Madsen overvejer 'voldsom' ændring i sin MMA-karriere

Der er ikke meget fedt på kroppen, men måske skal Mark O. Madsen en vægtklasse ned. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mark O. Madsen har kæmpet i 77-kilo-klassen i MMA. Det kan blive ændret i fremtiden.

De seneste par kampe har Mark O. Madsen mødt nogle modstandere, der ganske enkelt har været større end ham selv. Det har givet ham og hans træner, Martin Kampmann, noget at tænke over. En løsning kunne være at gå en vægtklasse ned.

Det er et voldsomt vægttab

Mark O. Madsen

- Det er noget, vi er opmærksomme på, og det er noget, vi har en dialog omkring. Nu ser vi, siger Mark O. Madsen til TV 2 SPORT.

Mark O. Madsen har stadigvæk vundet over sine modstandere, men især i de to seneste kampe havde modstanderne en fysisk fordel.

- Jeg er på udkig efter at gøre det bedre hele tiden. Både sportsligt og præstationsmæssigt. Og én af de ting, der er i vores overvejelser, det er den her størrelse, kæmperne i 77 kilo kommer med. Mange ligger jo på 90 kilo til daglig og går så ned i vægt. Det gør, at de kommer med en væsentlig fordel i rækkevidden. Og når vi kæmper, har de en stor vægtfordel, så det har været tungt, forklarer Mark O. Madsen.

Mark O. Madsens modstander i lørdags, Thibaud Larchet, var seks centimeter højere, mens den forrige modstander, Matthew Bonner, var ti centimeter højere.

Hidtil har Mark O. Madsen kæmpet i klassen weltervægt. Der må kæmperen maksimalt veje 77 kilo ved indvejningen dagen før en kamp. Vægtklassen under hedder letvægt, hvor vægtgrænsen er 70 kilo. Skal Mark O. Madsen derned, så vil det ske i samarbejde med eksperter på området.

- Det er et voldsomt vægttab, og det vil være et vægttab på 12 til 13 kilo fra min normale vægt, oplyser den tidligere OL-sølvvinder i brydning.

- Jeg har ikke været nede i 70 kilo på noget tidspunkt i min karriere som bryder. Der hed den 74 kilo. Jeg tror meget på, at alt, hvad jeg skal gøre inden for sporten, det skal være videnskabeligt dokumenteret. Den måde, jeg går ned i vægt på, skal være gennemprøvet. Gerne med diætister og fysiologer, der kan gå ind og vurdere, at det er forsvarligt, og at det giver mening i forhold til den dehydrering, der er kontra det output, der skal være dagen efter.

Ifølge Mark O. Madsen kan det nemlig hurtigt blive en ulempe, hvis han piner sig ned i vægt.

- Det er set, at kæmpere har dehydreret, og så har de præsteret en brøkdel af, hvad de normalt kan. Så er det jo lige vidt, om man går ned eller op i en vægtklasse, hvis ikke ens performance følger efter.

I weltervægt har Mark O. Madsen set lille ud, men den fordel får han ikke selv, hvis han går ned i vægt.

- Hvis jeg kommer ned i 70 kilo, så tror jeg, at de har samme størrelse som mig, griner Mark O. Madsen.

Der kan være en ekstra gulerod, hvis Mark O. Madsen kommer ned i letvægt. For han har flere gange nævnt MMA-stjernen Connor McGregor som ønskemodstander, og ireren kæmper netop i letvægt på de 70 kilo.

Conor McGregor tabte sin seneste kamp, men han er fortsat et af de absolut største navne i MMA.