MMA

MMA-stjerne trækker sig tilbage

Conor McGregor har annonceret, at han trækker sig fra MMA-sporten. Det er ikke første gang, han indstiller karrieren.

30-årige Conor McGregor er trådt ind i MMA-buret for sidste gang.

Den irske superstjerne i kampsporten Mixed Martial Arts (MMA) skriver nemlig på Twitter, at han trækker sig.

- Jeg har besluttet at trække mig fra sporten, der er kendt som ’Mixed Martial Arts’. Jeg vil ønske alle mine gamle kolleger held og lykke videre frem i turneringen, skriver McGregor.

Det kommer bare to uger efter, at stjernen blev anholdt i Florida for at stjæle en mobiltelefon.

Det skete ifølge myndighederne, da en 22-årig mand forsøgte at tage et billede af McGregor. Ifølge politiet i Miami Beach blev den 30-årige McGregor anholdt mandag eftermiddag og sigtet for røveri.

Har tidligere indstillet karrieren

Fans af Conor McGregor skal måske ikke droppe af følge med i den irske stjernes gøren og laden lige med det samme.

For det første nævner McGregor kun, at han trækker sig fra MMA. Det udelukker ikke, at han kan komme til at dyste i andre sportsgrene. McGregor fik således licens til at bokse i 2016, og i august 2017 mødte han Floyd Mayweather i en stort anlagt kamp, der blev kaldt 'the money fight'. Mayweather endte med at vinde kampen i 10. omgang, og efterfølgende fortalte McGregor, at han havde tjent mindst 100 millioner dollar på at stille op - det er over 650 millioner danske kroner. 

Derudover er det værd at bemærke, at McGregors beslutning om at stoppe i MMA ikke nødvendigvis betyder, at han rent faktisk stopper. MMA-stjernen har nemlig før annonceret, at han indstiller karrieren for derefter at gøre comeback. 19. april 2016 skrev han ligeledes på Twitter, at han havde besluttet at trække sig.

Conor McGregor tabte sin seneste kamp, der fandt sted i oktober 2018 til Khabib Nurmagomedov.

Det er dog scenerne efter kampen, som folk husker mest. Her sprang Nurmagomedov ud af oktagonen og angreb flere tilstedeværende, mens andre hoppede ind i buret for at angribe McGregor.

Den voldelige tumult efter afgørelsen kostede de to kæmpere karantæne og bøde. Nurmagomedov, som startede tumulten, fik ni måneders karantæne og en bøde på 3,2 millioner kroner af Nevada Athletic Commission, mens McGregor slap med seks måneders karantæne og en bøde på 330.000 kroner.

Russeren kan dog få sin karantæne nedsat til seks måneder, hvis han indvilger i at deltage i en kampagne mod mobning.