MMA

- Vil være den bedste af de bedste, siger Nielsen om skiftet til MMA

Patrick Nielsen debuterer i juni i kampsporten MMA. Bokseren skal møde Mark O. Madsen, der allerede har syv kampe på cv’et.

Ambitionerne er enorme, når Patrick Nielsen debuterer i MMA.

Bokseren med 29 sejre og tre nederlag på cv’et afviser alle påstande om, at han prøver sig selv af i en ny sportsgren for pengenes skyld. Han træder ind i MMA-buret for at bevise, at han ikke er bange for noget – og for at blive den bedste i hele verden.

- Når jeg træder ind i en sport, så træder jeg ind for at blive den bedste af de bedste. Det er også derfor, jeg aldrig spiller fodbold. Jeg ved, jeg ikke når længere end græshaven derhjemme, siger Patrick Nielsen til TV 2 SPORT.

Kampen, der har fået titlen 'INGEN UDVEJ', skal stå i KB Hallen i København. Der skal kæmpes under helt normale MMA-regler med en maksimal vægt på 75,5 kilogram.

- Jeg går ind i den her kamp uden at have fordele med mig. Jeg er ovenikøbet gået lidt længere ned i vægt, bare fordi de ville have det. Så fortæl mig om det her ikke kræver mod – og om det ikke viser, at ”han er ligeglad”.

- Jeg gør det, fordi det er det her, jeg vil. Det er ikke, fordi der er noget andet, der presser mig til det. Jeg havde rig mulighed for at prøve noget andet. Nu tager jeg den her kamp for at vise, at jeg ikke er bange for noget.

Jeg håber på en sejr, og ved du hvad? Så tager jeg det sgu skridtet videre og satser hele vejen igennem på begge sportsgrene

Patrick Nielsen

Betyder det her, at boksning er et lukket kapitel?

- Overhovedet ikke. Jeg elsker at bokse, og det er den sport, jeg har levet i gennem 17 år. Jeg har gået og leget med den her tanke om MMA i et års tid, og nu har jeg endelig fået muligheden for at prøve det. Så ser vi, hvad der sker.

- Jeg håber på en sejr, og ved du hvad? Så tager jeg det sgu skridtet videre og satser hele vejen igennem på begge sportsgrene.

- Det her er bare at bygge ekstra styrke på de forskellige ting i kroppen, og hver gang man kan opgradere sig selv lidt, så er det jo en rigtig god ting.

Mark O. Madsen har vundet alle sine syv MMA-kampe.

En afstikker

Mens Patrick Nielsen kommer uden kamperfaring i MMA, har Mark O. Madsen været i kamp syv gange. Den tidligere OL-sølvvinder i brydning har vundet hver gang.

- Jeg har brug for så meget kamprutine som muligt. Det er ikke altid til at planlægge muligheder, og nu kom der en mulighed i forhold til at møde Patrick Nielsen, siger Mark O. Madsen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Sportsligt er det en afstikker målt på fight record. Mine seneste modstandere har haft omkring 15 kampe i gennemsnit, og nu møder jeg en debutant. Omvendt møder jeg den bedste bokser i MMA til dags dato. Når jeg har løst opgaven, så kan jeg strege det af, at jeg har slået en god striker.

Mark O. Madsen og Patrick Nielsen mødes den 8. juni.