MMA

Mark O. Madsen ændrer MMA-karrierevej

Mark O. Madsen kæmper her mod Thibaud Larchet.  Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Danmarks bedste MMA-kæmper tager en ny vej mod den internationale top. Mark O. Madsen skifter vægtklasse.

Størrelsen kan betyde en hel del i kampsporten MMA, og det forsøger Mark O. Madsen at udnytte.

Derfor skifter han vægtklasse efter lørdagens kamp mod Patrick Nielsen. Mark O. Madsen skifter fra weltervægt til letvægt. Forskellen på de to vægtklasser er syv kilogram.

- Jeg har haft kampe mod folk, der vejer 90 kilo til daglig. De har haft en væsentlig fordel i højde og rækkevidde, og de har generelt været rigtig tunge at møde. Jeg ligger rundt regnet på 80 kilo til daglig, og at møde en modstander, der er 10 kilo tungere, giver nogle udfordringer, siger Mark O. Madsen til BT.

Hidtil har Mark O. Madsen kæmpet sine MMA-kampe i klassen weltervægt. Der må kæmperen maksimalt veje 77 kilogram ved indvejningen dagen før en kamp. Vægtklassen under hedder letvægt, hvor vægtgrænsen er 70 kilogram ved indvejningen.

Mark O. Madsen har overvejet at skifte vægt i flere måneder. I marts fortalte Mark O. Madsen til TV 2 SPORT, han et eventuelt skifte til letvægt ville kræve store ændringer i dagligdagen.

- Jeg har ikke været nede i 70 kilogram på noget tidspunkt i min karriere som bryder. Der hed den 74 kilogram. Jeg tror meget på, at alt, hvad jeg skal gøre inden for sporten, det skal være videnskabeligt dokumenteret. Den måde, jeg går ned i vægt på, skal være gennemprøvet. Gerne med diætister og fysiologer, der kan gå ind og vurdere, at det er forsvarligt, og at det giver mening i forhold til den dehydrering, der er kontra det output, der skal være dagen efter, lød det i marts fra Mark O. Madsen.

Lørdagens kamp mod Patrick Nielsen kæmpes med en vægtgrænse på 75,5 kilogram.