MMA

Patrick Nielsen overskrider vægtgrænse før MMA-brag

Patrick Nielsen klarede ikke vægtkravet før mødet med Mark O. Madsen.  Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Bokseren Patrick Nielsen, der debuterer i MMA lørdag aften, vejer 400 gram mere end tilladt. Kampen afvikles alligevel.

Patrick Nielsen fik en skidt optakt til sin MMA-debut, da han ikke klarede vægtkravet til lørdagens kamp mod Mark O. Madsen.

75,9 kilogram lyder Nielsens officielle indvejning. Det er 400 gram mere end den aftalte vægtgrænse.

Ifølge BT kommer det til at koste Patrick Nielsen 200.000 kroner af kamphonoraret. Samme medie skriver, at Mark O. Madsen havde accepteret at gennemføre kampen uanset udfaldet af indvejningen fredag middag.

Den høje vægt virkede dog til at irritere Mark O. Madsen.

- Jeg synes, det er lidt respektløst over for det her, show vi banker på benene. Og for alle de MMA-kæmpere, der har tabt sig til deres kampe. Det burde være lige til, så er det vel bare et spørgsmål om indstillingen og holdningen til det her. Det er ham, der ikke rammer vægten og igen ikke lever op til de aftaler, vi laver, sagde Mark O. Madsen til TV3 Sport kort efter sin indvejning.

Mark O. Madsen vejede selv 75,3 kilogram. I modsætning til Patrick Nielsen gennemførte Mark O. Madsen indvejningen uden at smide sine underbukser.

Allerede inden han gik på vægten, fik Patrick Nielsen sit entourage til at holde et klæde op foran sig. Det så altså ud til, at han var udmærket klar over, at han vejede for meget.

Straks efter at have forladt vægten begyndte Patrick Nielsen at drikke. Dermed signalerede han, at han næppe har tænkt sig at forsøge at tabe sig de 400 gram. Ifølge reglerne har man to timer til at nå vægtkravet efter indvejningen, men selvom det ikke lykkes Patrick Nielsen, så står han med en fordel. Det mener boksepromotor Nisse Sauerland kan den høje vægt vendes til noget positivt.

- Det her bliver kun en fordel for Patrick i morgen.

- Han har presset sig selv nok. Han kommer ikke til at presse sig selv mere, for så vil det gå ud over hans tilstand inden kampen, siger Nisse Sauerland til TV3 Sport.

Ifølge Sauerland blev Nielsen vejet på sit hotel tidligere fredag. Ved den lejlighed skulle han have vejet 75,6 kilogram.