MMA

Mark O. Madsen træner med verdens bedste MMA-kæmper

Khabib Nurmagomedov slog superstjernen Conor McGregor sidste år, og nu har Mark O. Madsen trænet med Khabib. Harry How / Ritzau Scanpix

Man skal træne med de bedst for at blive blandt de bedste. Og det var netop, hvad der skete for Mark O. Madsen, da han fik et uventet telefonopkald.

For en uge siden rejste Mark O. Madsen og familien til Las Vegas. Den danske MMA-kæmper havde en plan om at træne med de bedste i branchen i tre uger, og det ønske er allerede blevet opfyldt.

- Jeg fik et opkald kl. 8.17 om morgenen i fredags. Det er Ali Abelaziz, der ringer. Han er en meget stor manager i MMA. Beskeden var, at jeg kunne komme ud i et center, der hedder Cobrinha Brazilian Jiu Jitsu Academy. Her skulle jeg blandt andet træne med Khabib Nurmagomedov, fortæller Mark O. Madsen til TV 2 SPORT.

Khabib Nurmagomedov havde ingen problemer med at slå Conor McGregor.

Khabib Nurmagomedov er nok det største navn i MMA for tiden.

Han er ubesejret i 27 kampe, og han slog for alvor sit navn fast, da han stoppede superstjernen Conor McGregor sidste år. Den berømte russer har over 15 millioner følgere på Instagram. Det er mere end 10 gange så mange som Caroline Wozniacki, så tilbuddet om et træningspas behøvede ingen overvejelser.

- Jeg har altid min træningstaske pakket. Helt alvorligt. Tasken er klar, hvis der kommer et spændende tilbud, griner Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen har selv lagt et klip op fra træningen på Instagram.

Fik uafgjort mod Khabib

Til træningen deltog flere andre topkæmpere i MMA. Blandt andet Islam Makhachev, og det blev en oplevelse for den 34-årige dansker.

- Det var en ære at være en del af sådan en træning. Det var fuldstændig fantastisk at få sat kryds ved det benchmark. Det her var toppen. Det er fyrtårnet. Det er med den styrke og det niveau, jeg skal forvente at møde min modstandere på, forklarer Mark O. Madsen.

- Det var en rotationstræning. Med syv omgange med en ny modstander i fem minutter. Det var på et niveau, jeg ikke har oplevet tidligere.

Da du skulle træne med Khabib Nurmagomedov, var du da bange for en ydmygelse?

- En kendt MMA-træner, der hedder Matt Lindland, har sagt det her til mig: I do not mind getting tapped at practice. If you don’t get tapped at practice, that means you are not being pushed hard enough.

At blive tapped er beskrivelsen af at give op ved at klappe tre gange på sin modstander.

Hvem vandt den omgang, I trænede sammen?

- Det blev uafgjort. Jeg har ikke oplevet en kæmper med så meget ”blytæppe”. Det vil sige, han har en vild evne til at kunne suge sig på modstanderens krop. Men det passer mig fint, for så kan jeg få fat.

Tid til sjov og et uventet jordskælv

Efter træningen var der tid til at tale sammen.

- Han var venlig og imødekommende. En meget behagelig person. På et tidspunkt tog han en Toyota-T-shirt på, og jeg spurgte, om det var hans sponsor. Det sagde han ja til, og så fortalte jeg, at jeg har en Mercedes hjemme i Danmark. Det hørte Islam Makhachev, og så sagde han, at Khabib kun må få el-biler af Toyota, og det lo vi alle af, siger Mark O. Madsen med et lille grin.

Måske kommer der flere træningspas med Khabib Nurmagomedov, der for alvor er gået i gang med træningen til sin næste kamp i UFC.

Mark O. Madsen oplyser, at der ikke er nyt om hans egen muligheder hos UFC, det største forbund i MMA. Men uanset hvad keder Mark O. Madsen sig på ingen måde.

- Mit træningsprogram har været helt vildt. Og så var der lige et kæmpe jordskælv i USA. Det var ikke sådan, at det rystede. Det gyngede. Det er jo ikke noget, hverken min kone, vores børn eller jeg har prøvet før. Så det var noget af en oplevelse, siger Mark O. Madsen.

Og så det godt, at taksen er pakket. Næste træning er søndag aften dansk tid. Det bliver med svenske Jack ”The Joker” Hermanson, der er hovednavnet, når UFC afholder sit første danske stævne i september.

Mark O. Madsen har haft otte kampe i MMA og vundet dem alle.