MMA

Mark O. Madsen skal tabe 12 kilo før debutkamp: - Det er en udfordring

Mark O. Madsen kan se frem til hårdt arbejde frem mod sin UFC-debut. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den nyudnævnte danske UFC-kæmper Mark O. Madsen har et stort arbejde foran sig for at ramme formen og vægten før sin debutkamp 28. september.

Smid 12-13 kilo på en måneds tid.

Det er udfordringen for Mark O. Madsen, når den tidligere olympiske medaljevinder i brydning skal i buret til sin debut i verdens største liga inden for Mixed Martial Arts (MMA), Ultimate Fighting Championship (UFC).

Mark O. Madsen skal 28. september møde italieneren Danilo 'Caterpillar' Belluardo, når de i Royal Arena i København kæmper i vægtklassen 70 kilo. Det er 12-13 kilo fra danskerens nuværende vægt, og det er næsten to årtier siden, at han har vejet så lidt.

- Det bliver første gang siden 2001, at jeg har været så langt nede i vægt, så det er en udfordring, og det er den absolut første kamp for mig, siger Mark O. Madsen til TV 2 SPORT.

Skal lede godt for at finde kiloene

Sidst Mark O. Madsen var i buret til en MMA-kamp var i juni mod Patrick Nielsen, hvor de to danskere dystede inden for en vægtgrænse på 75,5 kilo. Danskeren skal altså skære yderligere fem og et halvt kilo af sin seneste kampvægt.

- Jeg skal lede godt for at få finde de kilo og den væske på en i forvejen forholdsvis veltrænet krop, og det er en opgave, som jeg går ind til nøjagtigt lige så målrettet og dedikeret, som jeg gør det til min sport. Selve vægtreduktionen er en videnskab i sig selv, siger Mark O. Madsen.

For at blive klogere på den videnskab kommer den nyudnævnte UFC-kæmper til at rådføre sig med forskellige ressourcepersoner med erfaringer inden for vægtreduktioner i UFC.

Da TV 2 SPORT er i kontakt med Mark O. Madsen i forbindelse med offentliggørelsen af ham som UFC-kæmper, er danskeren på vej ud til UFC Performance Institute i Las Vegas, hvor de skal teste den tidligere bryders krop og måle hans kropssammensætning med henblik på, hvor Mark O. Madsen kan optimere sin krop.

- Umiddelbart tror jeg, at det bliver en meget hakket Mark O. Madsen, der kommer til at stå klar 28. september. Udfordringen, når jeg skal så langt ned i vægt, bliver selvfølgelig, at jeg skal kunne præstere både fysisk og mentalt. Derfor skal der virkelig lægges noget arbejde i at kunne komme ned i vægt på den rigtige måde.

- Det her med at smide kilo kan vi alle sammen, hvis vi bare stopper med at drikke og spise, selv om det lyder lidt kedeligt. Men det er en udfordring, at jeg skal ind og præstere, og det er ikke bare på en ganske almindelig lørdagstræning, men på mit absolut højeste niveau. Og det altså i en vægtklasse, der ligger væsentlig under, hvad jeg har været i de seneste 18 år, siger Mark O. Madsen.

Spændende muligheder🔥 Endnu en udviklende og udfordrende træning med flere vanvittig dygtige kæmpere og endda...

Posted by Mark O. Madsen on Wednesday, August 21, 2019

Meget at indhente

Den 34-årige dansker har den seneste tid været i Las Vegas for at lande kontrakten med UFC.

Her kommer han indtil videre til at fortsætte sin træning med nogle af verdens bedste MMA-kæmpere, hvor ambitionen er to daglige træningspas.

- Jeg kommer til at bide i tandbeskytteren, og så er det et spørgsmål om at smadre MMA-handskerne og presse mig selv helt ud i krogene, hvor det bedste potentiale som regel ligger gemt.

- Jeg har rigtig kort tid i MMA-sporten i forhold til mange af dem, der er i UFC. Der er jo MMA-kæmpere, der har trænet og kæmpet hele deres liv og aldrig får chancen for at stå på den scene, som jeg nu har fået lov til at stå på. Det handler om at få så meget træning i bagagen som muligt, fordi jeg har en masse udvikling, som jeg skal indhente i MMA, siger Mark O. Madsen.

Han henviser til, at han først for 18 måneder siden skiftede spor og satsede fuldt ud på MMA frem for sin tidligere karriere som professionel bryder.

Der er indvejning til danskerens debutkamp i UFC 27. september, før kampen bliver sat i gang 28. september i Royal Arena i København.