MMA

Mark O. Madsen delt hovednavn i UFC-debut: - Der må være tale om en fejl

Det er ikke mange uger siden, at Mark O. Madsen satte fysiske rekorder, der aldrig er set før i UFC. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Det er usædvanligt, at en UFC-debutant er såkaldt 'co-main event', men det er tilfældet for den danske MMA-kæmper Mark O. Madsen til UFC Copenhagen.

Om godt to uger, lørdag 28. september, får Mark O. Madsen sin debut i Ultimate Fighting Championship, UFC, der er MMA-sportens kongeklasse og svar på Champions League i eksempelvis fodbold eller Formel 1 i motorsport.

Danskeren møder den ti år yngre Danilo Belluardo fra Italien, og kampen er ifølge den amerikanske tv-station ESPN, der er rettighedshaver og sender fra UFC Copenhagen, fastlagt som den næstsidste på kampprogrammet.

Det er i den grad usædvanligt, at en debutant bliver delt hovednavn, såkaldt co-main event, til et UFC-stævne, og det kommer i den grad også bag på Mark O. Madsen.

- Jeg er meget overrasket. Det første, jeg tænkte, var, at der må være tale om en fejl. Jeg har svært ved at forstå det. Det er ret vildt, siger Mark O. Madsen til TV 2 SPORT over telefonen fra Kasakhstan, hvor han de kommende dage skal være international tv-ekspert ved VM i brydning.

- De kæmpere, der optræder på main-kortet (hovedprogrammet, red.), er MMA-kæmpere, som har stor tiltrækningskraft og er kendte. Det er en unik mulighed, som jeg på bedst mulig vis må gribe. Det er ikke sådan, at jeg ringer til USA og siger, at de skal rykke mig ned på listen.

- Jeg er stolt og taknemmelig over, at jeg skal optræde dér.

Mark O. Madsen har sin træner, Martin Kampmann, der er den bedste danske MMA-kæmper gennem tiderne, med i Kasakhstan, så han kan blive holdt til ilden.

18 eventyrlige måneder

I disse dage er det lige knap halvandet år siden, at den snart 35-årige falstring med fighternavnet 'The Olympian' indstillede sin brydekarriere. Hans mål har hele tiden været, at han skulle tilkæmpe sig en plads i UFC, hvilket lykkedes for få uger siden.

I samme ombæring gennemgik Mark O. Madsen en række fysiske test hos UFC Performance Institute i Las Vegas, hvor han leverede opsigtsvækkende resultater. I vægtklassen 70 kilo satte han to verdensrekorder i henholdsvis en styrketest og i en test, der målte hans eksplosive niveau.

- De her 18 måneders hårdt arbejde er forløbet langt ud over det forventede. Jeg kunne ikke have skrevet eventyret bedre selv. Det er fuldstændig fænomenalt, siger han og gentager sin begejstring over at være delt hovednavn:

- Det er helt vildt, at jeg er røget helt op på main-kortet. Jeg har lige vendt det med min træner, og som han sagde til mig på godt jysk: "Det er meget usædvanligt". Jeg skal lige nive mig selv i armen - det skal lige gå op for mig.

Mark O. Madsens UFC-debutkamp har ellers i flere medier været listet som en del af de såkaldte 'prelims', der er de tidlige kampe på programmet.

- En spændende modstander

Hans kommende modstander, 25-årige Danilo 'Caterpillar' Belluardo, har vundet 12 kampe og tabt fire. Danske Madsen er ubesejret i otte MMA-kampe.

- Vi har researchet og forsøgt at forberede os specifikt på ham. Vi har lagt en game plan. Det er en spændende modstander, som kan bryde, slå og sparke. Vi har set en del kampe, hvor han har været aggressiv.

- Han er en dygtig modstander, og det er, hvad vi kan forvente i UFC. Der er kun dygtige kæmpere, og der er ingen walkovere, siger Mark O. Madsen til TV 2 SPORT.

Mark O. Madsen er ikke den eneste dansker på kampprogrammet til UFC Copenhagen. Nicolas Dalby, der vender tilbage til UFC efter to et halvt års fravær, møder Alex Oliveira fra Brasilien, og den kamp er ifølge ESPN også en del af hovedprogrammet.

Hovedkampen til UFC Copenhagen er mellemvægtsbraget mellem svenske Jack 'The Joker' Hermansson og Jared 'The Killa Gorilla' Cannonier fra USA.

UFC-stævnet i Royal Arena i København 28. september er organisationens første event i Danmark.