MMA

Nicolas Dalby kværker brasilianer i UFC-comeback

Nicolas Dalby vandt sin comebackkamp i UFC over brasilianske Alex Oliveira efter at have været overlegen.

Til lyden af den danske nationalsang og med et dansk flag på ryggen gik MMA-kæmperen Nicolas "Lokomotivo" Dalby ind i en hujende Royal Arena ved det første UFC-stævne i Danmark nogensinde lørdag. UFC er det største MMA-forbund (Mixed Martial Arts).

Hjemmebanefordelen gjorde sig gældende for danskeren, da et enigt dommerpanel efter de tre omgange erklærede ham som vinder af kampen over Alex Oliveira, der bærer kaldenavnet "Cowboy".

- Det var fuldstændig fantastisk at mærke opbakningen fra de danske tilskuere. Da jeg kom ind i buret, kunne jeg næsten ikke høre ring-announceren eller min træner, siger Nicolas Dalby efter sejren.

Brasilianeren kom ind i buret til lyden af blød samba musik og buhråb fra tilskuerne.

Første omgang startede også blødt ud, da begge kæmperne så hinanden an. Særligt danskeren forsøgte sig med både slag og spark.

Med to minutter tilbage af første omgang lå de begge på gulvet, hvor brasilianeren havde overtaget, og Dalby måtte ty til defensiven.

Som et lokomotiv blæste danskeren ud af anden omgang, og han var tæt på at knockoute brasilianeren med en højre hånd. Brasilianeren var presset til det yderste, da han i løbet af kampen flere gange vaklede og så træt ud.

Da sejren blev erklæret sikker, udbrød der et gigantisk jubelbrøl fra tilskuerne, hvor også mange svenskere heppede på danskeren.

Det betyder alt for mig, at min familie kommer og ser mig

Nicolas Dalby

Alex Oliveira havde inden aftenens kamp kæmpet 15 kampe i UFC-regi. Nu har han tabt tre i træk.

Han har kæmpet 29 kampe i alt i sin MMA-karriere, som har budt på 19 sejre og syv nederlag, mens to er endt uafgjort og en uden vinder.

Danskeren trådte for første gang ind i UFC i 2016, hvor det blev til en sejr, men de efterfølgende kampe i det store forbund bød på en uafgjort og to nederlag.

Depression og alkoholmisbrug

Danskeren kæmpede sig blandt andet gennem depression og alkoholmisbrug i sin første tid i UFC. Derfor betød det også meget, at Dalbys familie var i arenaen.

- Det betyder alt for mig, at min familie kommer og ser mig. Det er min forlovedes skyld, at jeg er der, hvor jeg er i dag, for jeg var ikke en særlig god person dengang, fortæller Dalby.

Danskeren fortæller også, at det er hans mål at blive top-10 i verden i UFC i vægtklassen weltervægt.

I en af de indledende kampe, som fungerer som opvarmning til hovedkæmperne, vandt Floyd Mayweathers MMA-kæmper, usbekeren Makhmud Muradov ved lørdagens stævne.

Han er ifølge flere medier herunder mmamania.com den første MMA-kæmper til at få kontrakt hos den tidligere topboksers promotionselskab.

Mayweather har tidligere kaldt ham verdens bedste MMA-kæmper.