MMA

Dansk MMA-kæmper imponerede Wembley Arena med sejr i debut

Søren ”The True Viking” Bak fik en fremragende debut i forbundet Bellator i aftes og vandt sikkert over engelske Terry Brazier

I flere momenter var der helt tavst i Wembley Arena i London i aftes, da Søren Bak var i aktion. Det lokale håb, Terry ”The Dominator” Brazier, blev selv domineret af danskeren.

I starten af første omgang fik Brazier ramt danskeren med et counterpunch, der så ud til at ryste danskeren, men herefter overtog Søren Bak kontrollen, og kommentatorerne var ikke i tvivl om, at danskeren vandt omgangen.

Terry Brazier udtalte før kampen, at han var den bedste kæmper i letvægt-klassen i Europa. Det viste han ikke i anden omgang. Igen og igen blev englænderen taget ned af Søren Bak, der viste perfekt timing, hver gang han satte sine angreb ind. Sikker omgang til danskeren.

Billedet var det samme i tredje omgang. En frustreret Terry Brazier røg hele tiden i gulvet, og han havde ingen modsvar på danskeren taktik, og så vandt Søren Bak også den sidste omgang. Helt fortjent havde samtlige tre dommere Søren Bak til at vinde kampen på point.

Dramatik efter kampen

De mange engelske fans kom med en kæmpe pibekoncert i skuffelse, da Søren Bak fik løftet armene i vejret af kamplederen. Efterfølgende skulle Søren Bak interviewes på direkte TV, men Terry Brazier brød ind og tog fat i mikrofonen.

- Kedelig motherfucker! råbte englænderen i mikrofonen, inden han forlod buret.

- Terry, du kan komme forbi CSA, og få gratis undervisning i at blive lagt på gulvet, svarede Søren Bak med det samme tilbage i mikrofonen. CSA er den københavnske klub danskeren træner i.

Intervieweren fik endelig lov til at stille et spørgsmål, og ville vide, hvordan var det at vinde foran Braziers hjemmepublikum?

- Det har nærmest været min karriere at komme til England og slå hjemmebanefavoritten, svarede bak med et smil, og det svar udløste en endnu større pibekoncert.

- Når I buher på den forkert, så giver I mig bare foder, det er foder til Vikingen! råbte Søren Bak i mikrofonen, så alle i Wembley Arena kunne høre det. Det var faktisk fjerde gang, at Bak vandt over en modstander på britisk grund.

Kampen var Søren Baks debut hos forbundet Bellator, der er det næststørste forbund i verden efter forbundet UFC. Søren Bak har vundet 13 ud af 14 kampe. Sejren i aftes var hans sjette i træk. Inden han skiftede til Bellator, var han forsvarende mester i to vægtklasser hos forbundet Cage Warriors, der er det største forbund baseret i Europa.