MMA

Magtfulde UFC-folk overraskede Mark O. Madsen ved eksklusiv fest

En ny kamp til Mark O. Madsen i UFC ser ud til at falde på plads meget snart. UFC er det største forbund i kampsporten MMA, Mixed Martial Arts.

Lørdag aften sad Mark O. Madsen lidt bag skuespilleren Mel Gibson i T-Mobile Arena i Las Vegas. Her kunne danskeren fra sin gode plads se Kamara Usman vinde på knockout over Colby Covington i en af årets største kampe i UFC.

- Det var mit første UFC-stævne som tilskuer. Det var en kæmpe oplevelse, fortæller Mark O. Madsen til TV 2 Sport.

Bagefter var Mark O. Madsen inviteret til fest i den eksklusive Jack Daniels Lounge, hvor de bedste kæmpere og toppen af UFC har adgang.

- Jeg stod i baren, og for enden af baren kunne jeg se Sean Shelby. Han er matchmaker for UFC. Han stod sammen med den anden matchmaker i UFC, Mick Maynard. Jeg havde mødt Sean Shelby før, men ikke Mick Maynard, og lige pludselig begynder Mick Maynard og Sean Shelby at vinke. I første omgang kiggede jeg bagud, for at se, hvem de vinkede til, men det var altså mig, de vinkede hen til dem, griner Mark O. Madsen.

- Da jeg kommer hen til dem, siger Sean Shelby: ”Mark O. Madsen, I’ve got an exciting fight for you coming up.” Mere ville han ikke fortælle. Jeg burde have lagt ham i en armlås for at få noget mere at vide, fortæller Mark O. Madsen med et nyt grin.

Det er dog ikke kun en snak i en bar. I kulissen bliver der for alvor arbejdet på en kamp.

- Jeg kan sige så meget, at min manager Ali Abdelaziz nu er i konkrete forhandlinger med UFC. Han repræsenterer flere af de største stjerner i UFC. Ud over Kamara Usman, havde han tre andre kæmpere på plakaten lørdag aften, så man må bare acceptere, at han har travlt, og tingene sker i den rækkefølge, de nu sker i, forklarer Mark O. Madsen.

En af de stærkeste i letvægt

De sidste fem uger har den 35-årige falstring været på træningslejr i Las Vegas, hvor der er blevet trænet og sparret med flere af de bedste kæmpere i verden.

- Jeg føler ganske enkelt, at jeg kan mærke, at jeg bliver bedre for hver træning. Min manager er selv tidligere kæmper, og ham har jeg også trænet med. En dag sagde han, at jeg var den stærkeste kæmper i letvægt, han nogensinde havde trænet med. Det er ikke helt skidt. Ali har jo også Khabib Nurmagomedov i sin stald, fortæller Mark O. Madsen. Khabib Nurmagomedov er verdensmester i letvægt, og han er ubesejret i sine 28 MMA-kampe.

I går var sidste dag i USA i denne omgang, og hjemrejsen var noget den tidligere bryder så frem til.

- Jeg glæder mig til at lande i Danmark. Jeg har været i USA i sammenlagt tre måneder i 2019. Det har været skønt at være her i Las Vegas, the fight capitol, men jeg savner virkelig min kone og børn.

Men kommer du tilbage på træningslejr i USA, når du skal i kamp igen?

- Jeg er gået all in på det her projekt, så det kan være, at jeg kommer tilbage før. Det kommer an på, hvilke muligheder, der åbner sig. Khabib Nurmagomedov skal i kamp mod Tony Ferguson, og hvis Khabib kan bruge mig i sparring, så er jeg klar. For hvis man vil slå de bedste, så er man nødt til at træne med de bedste. Men lige nu glæder jeg mig til at komme hjem til julen.

Ingen alkohol til Mark O. Madsen

Men du må vel holde igen med julemaden?

- Jeg er fuldstændig committed til det her projekt. Jeg drikker ikke alkohol, så længe jeg prøver at komme frem i den her branche. Og så skal jeg nok også holde vægten på standby, så jeg hele tiden kan tage en kamp med omkring seks ugers varsel.

Og hvad står øverst på ønskelisten til julemanden?

- Lige nu vil jeg give min højre arm for at se mine børn og kone, men som UFC-kæmper har jeg et ønske. Giv med en dato, tid, sted og et navn på en modstander. Så bliver jeg rigtig glad, griner Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen har vundet alle sine ni MMA-kampe. Seks er blevet vundet før tid, mens tre er blevet vundet på point.