MMA

Mark O. Madsen sætter dansk rekord i UFC: - Jeg får gåsehud lige nu

Mark O. Madsens næste kamp bliver i Las Vegas. Kampen i USA er kommet på rekordtid, hvilket er en bedrift, ingen danskere har gjort før.

UFC er det største forbund i kampsporten MMA. Deres største stævner er de såkaldt nummererede stævner.

Det er et nåleøje at få lov til at kæmpe på de stævner, men den 7. marts skal Mark O. Madsen i buret, når UFC 248 brager løs i Las Vegas.

- Det bliver ikke meget større. Et nummereret show i the fight capitol, Las Vegas, siger Mark O. Madsen til TV 2 SPORT.

Martin Kampmann var en pioner i dansk MMA. Han blev den første dansker til at kæmpe i verdens største forbund, UFC, og han er fortsat den bedste dansker i sporten.

Men det er faktisk vildere. UFC har som udgangspunkt to typer stævner. UFC Fight Night er de mindre stævner, og de nummererede stævner er de store.

Eleven hurtigere end lærermesteren

Martin Kampmann, der i dag er headcoach for Mark O. Madsen, var den første dansker til at kæmpe til et nummereret stævne. Det var UFC 68 i marts 2007, hvor han vandt allerede i første omgang. Men eleven er lidt hurtigere end læremesteren. Kampmann var på et nummereret stævne i sin tredje UFC-kamp, Mark O. Madsen når derop i sin blot anden UFC-kamp, hvilket dermed er rekord i dansk MMA.

- Det skal jeg tillade mig selv at være stolt over. Det har godt nok også krævet alt, hvad jeg har kunnet mønstre, fortæller Mark O. Madsen og puster lige tungt ud.

Mark O. Madsen startede med MMA-kampe tilbage i 2013. Han fik to kampe, inden han stoppede for at deltage til OL i Rio, hvor han fik sølv. Den 13. januar 2018 dystede han igen i MMA, og den aften vækker et minde.

- For næsten præcis to år siden stod jeg i Nykøbing Falster og snakkede med nogle sponsorer efter mit comeback. Jeg jokede med, at målet var en kamp i UFC i Las Vegas. Nu er det virkelighed. Den tanke er helt vild. Jeg får gåsehud lige nu, siger Mark O. Madsen oprigtigt.

- Er jeg klar til den amerikanske scene? kommer det spørgende fra Mark O. Madsen til sig selv, og svaret falder prompte.

Amerikanske Austin Hubbard bliver den første modstander, som Mark O. Madsen møder i MMA uden for Danmark.

- En kamp på et nummereret stævne i USA, og så i Las Vegas, er kommet meget, meget hurtigt. Normalt skal europæiske kæmpere bruge lang tid, før de kommer i spil til de stævner. Ved jeg, hvad der kommer til at ske? Nej. Er jeg klar? Det må jeg blive.

Der kan vente en ordentlig ørefigen

Modstanderen bliver den 28-årige amerikaner Austin Hubbard med en rekordliste på 11 sejre og 3 nederlag. Hubbard er tidligere mester i Legacy Fighting Alliance, og i sine to UFC-kampe tabte han den første og vandt den anden.

- Det bliver min helt klart hårdeste kamp. Der kan jo vente en potentiel ordentlig ørefigen, men det er den risiko, der er.

- Jeg har set hans to kampe i UFC. Han er en stærk kæmper. Han blev champ i Legacy Fighting Alliance, der svarer til Cage Warrior i Europa, hvor det er en fødekæde til UFC. Han er en god bryder, god stående og har en god cardio. Det er den type modstander, jeg forventede at møde, da jeg skrev med UFC, griner Mark O. Madsen.

Første udebanekamp i MMA for Mark O. Madsen

Kampen bliver på mange måder i ukendt territorium. Hidtil har Mark O. Madsens ni MMA-kampe været i Danmark, men nu venter første kamp på udebane. Og præcis som i boksning kræver det lige noget ekstra at vinde i MMA.

- Vi kæmper i Las Vegas, og det er Nevada Atlethic Commission, der står for dommerne, og det er også dem, der står for dommerne til boksekampene. Sådan er gamet.

- Hubbard er amerikaner, det er i USA, og der er mulighed for en hjemmebanefordel. Lad mig sige det sådan, at det er en kamp, der skal vindes, så der ikke er nogen tvivl om udfaldet, fastslår Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen har vundet alle sine ni MMA-kampe. Tre på point og seks modstandere er blevet stoppet før tid. Alle i første omgang.

En maksimal test

Det bliver måske den første udebanekamp som MMA-kæmper, men udebanekampe skræmmer ikke danskeren, der som bryder havde over 3000 kampe, hvoraf hovedparten var i udlandet.

- Det er et fjendtligt publikum, der venter. Men jeg har stået i Aserbajdsjan og mødt en aserbajdsjaner og vundet. Jeg har stået på store scener mod en hjemmebanefavorit og er gået derfra med en sejr. Så heldigvis har jeg en enorm erfaring, som jeg kan trække på. Det er en fordel.

- Evnen til at konkurrere i sådan et miljø med larmende fans imod dig er vital. Du skal kunne præstere i presset miljø. Og her er MMA en maksimal test. Du er i et bur foran en masse mennesker i et par shorts og skal sørge for ikke at blive ramt. Du skærer alle følelser væk, alt det, som man ville sige, var menneskeligt at føle i sådan en situation, og så skal der kun være fuld fokus på opgave, forklarer Mark O. Madsen og tilføjer:

- Vær klar, når du går i buret. Ikke noget med at tænke på, hvordan håret sidder. Ja, det lige det problem har jeg jo så ikke, min frisurer er altid den samme, griner han.

Tiden må vise, om danskeren får kam til sit hår. Optakten er allerede begyndt. Den 20. januar rejser han til Las Vegas.

- Min manager, the legend Ali Abdelaziz, er i gang med at finde ud af træningen og sparringen. Og i de sidste uger op til kampen kommer Martin Kampman og min holdleder Niels Caspersen over. Og så rejser jeg hjem den 9. februar, når opgaven er løst, fastslår Mark O. Madsen.