MMA

Mark O. Madsen indlagt på Rigshospitalet - brusken i adamsæblet kan være ødelagt

Mark O. Madsen er sent mandag aften blevet indlagt på Rigshospitalet efter sin hjemkomst til Danmark. Skaden er værre end først antaget.

På forhånd vidste Mark O. Madsen, at han skulle have en operation for et dobbelt kæbebrud. Men lægerne på Rigshospitalet mener nu, at han formentlig også har ødelagt brusken i sit adamsæble. Det oplyser Mark O. Madsen til TV 2 SPORT, og han fortæller, at han er ved godt mod trods omstændighederne.

- Næste opgave bliver at undgå knæ i kampens hede, skriver Mark O. Madsen i en SMS efterfulgt af tre grinende smileyer.

Det var i anden omgang, at amerikaneren Austin Hubbard ramte danskeren med et hårdt knæ lige på kæben. På trods af skaderne vandt Mark O. Madsen kampen på point.

- Jeg har haft lidt svært ved at synke, men jeg tænkte, det nok var almindeligt i forhold til kæben. Lægerne tager stilling operation af adamsæblet i morgen (tirsdag). Endnu en spændende dag med nye oplevelser, tilføjer Mark O. Madsen.

Kampen mod Hubbard blev kæmpet i T-Mobile Arena i Las Vegas natten til søndag, og det var Mark O. Madsens anden kamp i UFC, der er det største forbund inden for kampsporten MMA.

Da Mark O. Madsen blev undersøgt af læger i USA, lød meldingen, at han skulle have sin kæbe fikseret med ståltråd. Det vil betyde en pause på fire til seks uger. Det er uvist, om en eventuel operation af adamsæblet kan forlænge pausen.

Mark O. Madsen har haft 10 kampe i MMA-regi, og han har vundet dem alle.

Ifølge Ekstra Bladet har Madsen fået en medicinsk karantæne af UFC. Det betyder, at han ikke må konkurrere indtil 22. april. Han må heller ikke træne med fuld kontakt før 7. april.

En læge skal give grønt lys for, at kæbebruddet ikke længere er et problem. Derfor kan karantænen blive forlænget, skriver avisen.