MMA

Mark O. Madsen fik kinderne skåret op fire steder under kæbeoperation

Mark O. Madsen måtte igennem en operation på to timer på Rigshospitalet, hvor kinderne måtte skæres op, for at lægerne kunne komme til.

- Hej, det er Mark, siger Mark O. Madsen, da han tager sin telefon onsdag aften. Hans stemme lyder, som den altid gør, selvom han i tirsdags fik foretaget en operation af et dobbeltbrud på kæben.

- Ja, stemmen lyder meget normal. Operationen på Rigshospitalet gik rigtig godt, og det skulle være to af de bedste kæbekirurger i landet, der stod for operationen, fortæller han til TV 2 SPORT.

- De sagde, at operationen ville vare en time, men det tog to. Så de har været grundige, kommer det med et grin fra den hårdføre MMA-kæmper.

- Hagen var splittet hele vejen i en form for zig-zag, og kæben oppe ved øret var næsten revet over lige, så man kan sige, at det var meget godt, at jeg holdt afstand til Austin Hubbard i tredje omgang, for det kunne være gået rigtig galt med kæben, og et hårdt slag kunne have været katastrofalt i forhold til vævet i ansigtet.

- De skar mine kinder op fire steder. Titanium og skruerne er blevet sat på fra den indvendige side af munden. Kæben skulle hele og blive lige så stærk som tidligere. Om fire til seks uger skal skruerne ud, og normalt lader man titaniummet blive, men måske skal det ud, så det ikke hæmmer mig, når jeg er i kamp.

Lægerne havde konstateret, at Mark O. Madsens brusk på adamsæblet var ødelagt, men en undersøgelse viste, at det var fra en gammel skade, og derfor var vurderingen, at det ikke ville kræve en operation.

Det kunne være gået rigtig galt

Skaden kom, da den amerikanske modstander Austin Hubbard plantede et knæ i hovedet på danskeren i starten af anden omgang i weekendens UFC-kamp.

- Lægerne var ret uforstående over for, at jeg kunne kæmpe videre, men man viser aldrig svaghed i en kamp. Hvis jeg havde på nogen måder havde vist, at min kæbe var i smerte, så var han gået efter den hele tiden, og det ville have gjort det endnu værre.

- Jeg var faktisk ikke selv klar over, at kæben var brækket under kampen. Jeg troede, at der måske var røget en tand. Men jeg mærkede efter, og alle tænder var der. Det var først efter kampen, da stævnelægen sagde, at jeg formentlig havde brækket kæben, at jeg blev klar over det.

- Det har faktisk gjort mest ondt på vej hjem i flyveren fra Las Vegas. Jeg var på et apotek efter kampen, men de smertestillende piller, jeg fik, var meget svage. Så inden flyrejsen nåede jeg lige at få nogle piller, der var stærkere.

Om otte uger forventer Mark O. Madsen, at kunne starte kamptræningen op igen, men allerede torsdag er han tilbage i sin base hos Olympian Gym i Maribo.

- Jeg skal en tur på kondicyklen. Min kondition skal holdes ved lige, så godt det nu er muligt.

Ærgrer sig over kampen i Las Vegas

Mark O. Madsen vandt kampen over Austin Hubbard på point. Dommerne havde danskeren til at vinde de to første omgange, mens Hubbard vandt den sidste.

Har du fået genset kampen mod Austin Hubbard?

- Kun nogle brudstykker, men jeg har været blæst bagover de mange rosende ord, der har været fra de amerikanske eksperter. Men når det så er sagt, så ærgrer det mig, at jeg ikke vandt mere overbevisende. Det var en kamp foran Dana White (præsidenten for UFC, red.) og de tunge drenge i branchen.

- Men jeg har haft en optakt med en stafylokokinfektion i min ene hånd og to ledbånd blev revet over, så jeg skød med alt, hvad jeg havde, men jeg føler, at jeg har meget mere at vise, fastslår den tidligere OL-sølvinder i brydning.

UFC har automatisk suspenderet Mark O. Madsen fra kamp i seks måneder på grund af den brækkede kæbe, men med en lægeerklæring kan han være tilbage inden.

- Altså, om tre måneder kunne jeg nok være tilbage. Men der må godt gå lidt længere tid. Det gør ikke noget, hvis det bliver seks måneder. Det er samme længde, som fra min første UFC-kamp mod Belluardo i september til kampen mod Hubbard i lørdags. Jeg ligger jo ikke stille i den periode. Jeg træner og lægger hele tiden på i min udvikling.

Hvem vil du gerne møde i din næste kamp?

- Det har jeg ikke styr på. Jeg tror lige, at kæben skal på plads, griner Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen kæmper i forbundet UFC, der er det største inden for kampsporten MMA. Han har vundet alle sine ti kampe i sin MMA-karriere, hvoraf to af sejrene er hos UFC.