MMA

Dansk UFC-kæmper skal i buret uden tilskuere i Brasiliens hovedstad

Damir Hadzovic skal ud i sit livs kamp lørdag, men det bliver en oplevelse uden tilskuere på grund af situationen med coronavirus.

I Brasiliens hovedstad Brasilia skal UFC Fight Night afholdes lørdag aften, men myndigheder har indført en regel, der siger, at ingen begivenheder må samle mere end 100 personer.

Derfor bliver UFC-stævnet afholdt, men det bliver uden tilskuere, oplyser UFC's præsident, Dana White, til ESPN.

Den obligatorisk indvejning foran publikum, der skulle have fundet sted senere fredag, blev aflyst torsdag.

Damir Hadzovic kommer dog fortsat på sit livs hårdeste opgave mod hjemmebanehåbet Renato Moicano, der stammer fra Brasilia.

Den brasilianske kæmper ligger nummer syv på UFC's rangliste i fjervægt, men kampen mod Hadzovic kommer til at foregå i letvægt. Der er en forskel på omkring fem kilo mellem de to vægtklasser.

- Jeg har kæmpet for meget med at komme i vægt, så min træner besluttede, at vi skulle prøve at kæmpe i letvægt, da jeg normalt træner med kæmpere i den vægtklasse, siger Renato Moicano til UFC.

En sejr kan blive vital for Hadzovic

En sejr over en rangeret kæmper i UFC-regi vil få en utrolig betydning for Damir Hadzovics karriere. Det vil næppe bringe ham ind i den eftertragtede top-15 i UFC, men det kan sagtens betyde, at han vil få en kamp mod en af kæmperne i top-15 i letvægtsklassen.

- Han går op i letvægt og har tilbudt mig en kamp i sin hjemby. Det er en stor ære at få den kamp, siger Damir Hadzovic til TV3 Sport.

Det bliver en kamp mellem to kæmpere, der begge skal bevise deres værd over for UFC.

Kæmperne ryger meget hurtigt ud af forbundet, hvis ikke de præsterer, og Moicano har tabt sine seneste to kampe på knockout, mens Hadzovic tabte på point i sin seneste kamp, der fandt sted i Stockholm i juni sidste år.

- Han er en mand med ryggen med muren, men det er jeg også. Jeg ser enhver kamp, som en der skal vindes. Det gælder også denne, fastslår Damir Hadzovic.

- Jeg var overrasket over at få denne kamp, efter den præstation jeg havde i Sverige, hvor jeg var en skygge af mig selv. Dengang tænkte jeg: "Okay, måske vil UFC af med mig, eller måske kan de fortsat lide mig." Så jeg er meget glad for den mulighed. For i min verden tager man de store chancer, for jo større risiko, jo større gevinst.

Hadzovic er massiv underdog

Hos bookmakerne er Moicano storfavorit. Han giver 1.28 igen, og Hadzovic giver 3.65 igen, men den bosniskfødte dansker ryster ikke i bukserne.

- I alle hans andre kampe har han kæmpet mod dværge. Han er jo lige så høj som mig. Det er små mennesker, han har kæmpet mod, siger Damir Hadzovic til TV3 Sport.

- Han har måske kæmpet mod nogen på min højde, men jeg er stærkere end dem, han har kæmpet mod. Og UFC har en fejl i deres statistik. De skriver, at jeg er 175 centimeter høj, jeg er 181.

En korrekt statistik siger, at Damir Hadzovic har haft 18 kampe. 13 har han vundet, 5 har han tabt. Af de 18 kampe er 6 hos UFC. Her har han vundet tre og tabt tre.

Renato Moicano har haft 17 kampe. Han har vundet 13, tabt tre og haft en uafgjort kamp. Af de 17 kampe er otte hos UFC. Her har han vundet fem og tabt tre.

Begge kæmpere klarede i øvrigt indvejningen fredag. Hadzovic vejede den officielle letvægtsgrænse på 155 pund (70,3 kg), mens Moicano vejede 155,5 pund (70,5 kg). Men da det ikke er en titelkamp, må kæmperne veje et pund over den officielle vægt.