Coronavirus

Danmarks højest rangerede UFC-kæmper misser storkamp i London

På lørdag skulle Nicolas Dalby kæmpe til UFC-stævnet i London, men på grund af coronavirussen bliver det i første omgang ikke til noget.

Nicolas Dalby var såkaldt 'co-main event' på lørdagens UFC-stævne i London, men både han og tilskuere må vente på kampene i buret.

- Jeg er utrolig ked af at kunne fortælle, at jeg, ligesom mange andre kæmpere, har fået aflyst min kamp. Jeg har helt ærligt aldrig været mere klar til en kamp, end jeg er lige nu både teknisk, fysisk og mentalt, skriver Nicolas Dalby på sin Instagram-profil, og understreger samtidig, at sikkerheden for folk har førsteprioritet.

- Mit håb er, at kampen kan flyttes til en anden dato i en nær fremtid, da jeg var virkelig opsat på dette match-up, oplyser Dalby.

Han stod til at møde engelske Danny Roberts i den enorme O2 Arena, hvor Mikkel Kessler i sin tid tabte til Carl Froch i deres anden kamp. Såfremt Dalby havde vundet over Roberts, så kunne det potentielt havde bragt danskeren i spil til en kamp mod en modstander fra top-15 i UFC.

Tilbage i UFC efter nedtur

I september sidste år kom Nicolas Dalby tilbage i UFC. Tilbage i 2015-16 havde han fire kampe i UFC. Han vandt en, tabte to, og den fjerde blev uafgjort. Det var mod Darren Till, og den uafgjorte kamp blev kåret til den bedste ved det stævne, og mens Dalby fik problemer med alkohol, hvilket han selv åbent og ærligt har fortalt om, så fik Till tre år senere en kamp om UFC's VM-titel, som han dog tabte til amerikanske Tyron Woodley.

Hos MMA World Rankings er Nicolas 'Lokomotivo' Dalby den højest placerede dansker. I weltervægt ligger han nummer 35. Mark O. Madsen er nummer 47 i letvægt.

Nicolas Dalby har samlet haft 21 kampe i MMA. 18 er vundet, to er tabt og en er blevet uafgjort.