MMA

Dansk UFC-kæmper hånet af modstander: - Hvorfor skal du spille smart?

Danske Damir Hadzovic forstod ikke den aggressive opførsel, som brasilianske Renato Moicano udviste efter deres kamp i UFC.

Natten til søndag tabte den bosnisk-fødte dansker, Damir Hadzovic, efter blot 44 sekunder i buret til brasilianske Renato Moicano ved UFC Fight Night i den brasilianske hovedstad Brasilia. Et nederlag, der fortsat gjorde ondt dagen derpå.

- Jeg har det bedre end i går. Der var jeg helt heartbroken. Det var første gang nogensinde, at jeg tabte på submission (dommeren stopper kampen, red.), siger Damir Hadzovic mandag aften til TV 2 SPORT, mens han er på vej til lufthavnen.

Én ting var selve nederlaget, men det, som trak overskrifterne, var især, at Renato Moicano lige efter sejren råbte meget aggressivt ad Hadzovic, mens danskeren endnu ikke havde rejst sig. Bagefter fortsatte brasilianeren med en meget aggressiv adfærd i buret, og vagterne måtte træde ind foran Moicano. Situationen var usædvanlig, for normalt udviser kæmperne respekt overfor hinanden efter en kamp.

- Det var ham, der overreagerede. Jeg var inde i hans hoved inden kampen. Han var nervøs, forklarer Damir Hadzovic og fortæller om forløbet efter brasilianerens mærkværdige opførsel.

- Jeg sagde til ham: "Hvorfor spiller du smart? Jeg er kommet hele vejen til Brasilien, og så opfører du dig sådan". Men så sagde jeg til ham: "Jeg tilgiver dig".

Vandt kampen på ord

På transmissionen kunne man høre de to kæmpere tale sammen i buret, da Moicano skulle have armen løftet i vejret af kamplederen.

- Jeg ønskede at kæmpe længere, sagde brasilianeren til Hadzovic, som forklaring på sin opførsel.

- Så skulle du ikke have submittet mig, kom det rappe svar tilbage fra danskeren, og den bemærkning blev delt på UFC’s sociale medier.

- Fedt svar, skriver folk, kommer det med et grin fra Hadzovic.

- UFC kan heller ikke lide dårlig opførsel efter en kamp. De har ikke lagt hans sejr ud som et klip, men i stedet mit svar til ham. Han fik heller ingen bonus for sin sejr. Det tror jeg, at han havde fået, hvis han ikke havde opført sig sådan.

Fucked i et spiltsekund

For Damir Hadzovic er det dog ikke episoden efter kampen, der fylder mest.

Det er det hurtige nederlag efter blot 44 sekunder. Danskeren var blevet taget til gulvet, og da han var på vej op igen, udnyttede Maicano situationen og fik sin arm omkring danskerens hals, der tabte på et kvælertag, et såkaldt rear-naked choke, hvor han opgav ved at klappe modstanderen tre gange på armen.

- Det var et øjebliks uopmærksomhed. Jeg blev fucked i et splitsekund. Det er et kæmpe antiklimaks, kommer det med en ærgerlig tone i stemmen.

- Jeg ligner en amatør og er så meget bedre end det. Jeg må æde det og arbejde hårdt videre og få min redemption i min næste kamp.

- Jeg har haft en super camp med træning i to måneder. Jeg har haft det bedste cut nogensinde til at klare indvejningen. Så jeg var ked af det og sur. Men sådan er sporten. Det er højt at flyve og dybt at falde.

- Jeg har genset kampen. Til træning havner jeg aldrig i den situation, men når det er i en kamp, så sker det bare, og han er jo også nummer syv på UFC’s rangliste.

Næste kamp skal også være i UFC

UFC er det største forbund inden for kampsporten MMA, og UFC dropper ofte en kæmper, hvis vedkommende ikke har præsteret. Men selvom nederlaget var det andet i træk for Damir Hadzovic, så forventer han, at hans næste kamp også bliver under UFC.

- UFC kan godt lide min stil. Jeg kommer altid for at kæmpe. Der sker noget i mine kampe. UFC gider ikke kedelige kampe, så jeg tror, at jeg får en chance mere, og jeg har én kamp tilbage på kontrakten.

Nu venter en kamppause. Den kan sagtens blive kort, men en ting kan være en forhindring.

- Desværre er der corona. Det er ikke til at vide, om det sætter ting på standby. Men jeg har ingen skader, så jeg vil kunne tage en kamp hurtigt igen. Nu skal jeg lige hjem og være sammen med min familie. Det skylder jeg min kone, hun har været så god, mens jeg har trænet op til kampen i Brasilien.

Damir Hadzovic har haft syv kampe i UFC. Han har vundet tre og tabt fire. I hele sin MMA-karriere har han haft 18 kampe med 13 sejre og 6 nederlag.