Coronavirus

'Kræver tanks og pistoler' at stoppe stort forbund - fortsætter ufortrødent

Et særsyn fandt sted fredag i engelske Manchester. Her blev et stort MMA-stævne afholdt, selvom næsten alle andre sportsgrene er sat på corona-pause.

Et omdiskuteret stævne i kampsporten MMA blev afholdt fredag aften af Europas største forbund, Cage Warriors.

På grund af situationen med Covid-19 var der blevet rejst masser af kritiske spørgsmål til præsidenten for Cage Warriors, men han afviste, at stævnet Cage Warrios 113 i London burde have været aflyst.

- Det vil kræve tanks, trucks og en masse mænd med pistoler for at stoppe denne event, sagde Graham Boylan til MMAfighting.

Der kom ingen tanks, og stævnet blev gennemført, men dog uden tilskuere i hallen.

- Der er nødt til at være noget normalt i en kaotisk tid. Nogen må være rolige og gå foran alle. Vi gør vores del for at bringe atleterne i en situation, hvor de bliver belønnet for de sidste to måneders hårde træning, de har haft.

'Jeg er ikke doktor'

Graham Boylan blev spurgt, om stævnet ikke bragte helbredet i fare for kæmperne og alle medhjælperne, og det spørgsmål fik de store gloser frem hos Cage Warriors præsident.

- Jeg er ikke doktor, og det vil jeg ikke gå ind i, men ved du hvad? Der er ti fucking millioner mennesker i ‘The Tube’ (Londons metro, red.) ’The Tube’ kører stadigvæk, busserne kører stadigvæk, alle er stadigvæk i London, og alle arbejder stadigvæk. Vi laver dette event med alle de foranstaltninger og vejledninger, vi har fået af regeringen.

The show must go on, hvis det står til Cage Warriors, og næste stævne bliver efter planen afholdt d. 18. april i Birmingham.

Årets comeback fredag aften

Fredagens stævne bød blandt andet på en utrolig kamp, der kan komme i kategorigen 'årets comeback'.

Den engelske kæmper Conor 'Hand Grenade' Hignett lignede en klar taber i anden omgang, da han var havnet i en såkaldt 'triangle chocke', hvor benene bruges til at strangulere modstanderen. Men Hignett overlevede på en vanvittig fightervilje og leverede i stedet en håndgranat af et slag i tredje omgang, så han vandt på knockout over irske Darren O’Gorman.

Cage Warriors er det største europæiske forbund i kampsporten MMA. Cage Warriors er ofte en fødekæde til det største forbund UFC.

Danskerne Nicolas Dalby, Søren Bak og Mads Brunell har alle været mestre hos Cage Warriors, og Mads Brunell holder stadigvæk titlen i fjervægt.