MMA

Succesfuld dansker får kontrakt med den største manager i MMA

Rigtig godt nyt for danske MMA-fans. Mads Burnell fik tirsdag ny manager. Det er Ali Abdelaziz, der lige nu er den mest succesfulde i den hårde sport.

Flere af de absolut største stjerner i kampsporten MMA er tilknyttet Dominance MMA Management, der ejes og styres af den 42-årige Ali Abdelaziz.

I forvejen er Mark O. Madsen tilknyttet Dominance, og tirsdag kom endnu en dansker ind i samme fold, fjervægtsmesteren hos Cage Warriors, Mads Burnell.

- Det er rigtig fedt. Jeg har jo vidst det i noget tid, og man må bare sige, at Ali er helt fremme i skoene som manager for hans kæmpere, siger Mads Burnell til TV 2 SPORT.

I januar var Mads Burnell i Las Vegas. Her trænede han i det berømte træningscenter Xtreme Couture med UFC-kæmperen Dan Ige, og det blev første skridt til en aftale med Dominance MMA Management.

- Efter træningen talte vi om alle mulige ting. Jeg spurgte Dan, hvem hans manager var, og han havde Ali Abdelaziz. Så sagde han, at jeg jo kunne prøve at snakke med Ali, og så mødtes vi, og ja, nu er han så min manager, fortæller den 26-årige dansker.

- Alle dem, jeg har talt med, roser ham. Man kan jo se, hvordan det bærer frugt, siger Burnell med henvisning til, at Abdelaziz lige nu står bag tre verdensmestre.

Tys-tys om fremtiden

Mads Burnell har vundet sine fire seneste kampe. De er blevet kæmpet i det største europæiske forbund, Cage Warriors, hvor han i juni sidste år blev mester i fjervægt ved at stoppe sin modstander på en såkaldt japanese neck tie.

Før det havde han tre kampe i verdens største forbund, UFC, hvor han vandt en kamp og tabte to. Men om den næste kamp bliver hos Cage Warriors eller et comeback til UFC, er tys-tys.

- Jeg har lært i det her game, at det handler om at have de rigtige kontakter. Ali får ting gjort. Nu ser vi, hvad der sker, men med Ali Abdelaziz er alt muligt, og så vil jeg helst ikke snakke så meget om, hvad der nu skal ske, for det er faktisk none of your business, griner Mads Burnell.

Uanset hvad vil en ny kamp ligge et stykke ude i tiden på grund af den nuværende coronakrise. Det er både godt og skidt for Burnell.

- Jeg har haft nogle småskader, som jeg gerne vil komme mig helt over. Og nu er der ingen træning. Vi følger Mette Frederiksens udmeldinger, og du kan ikke komme meget tættere på hinanden end i vores sport, hvor vi ligger og sveder hinanden ned i ørene og munden, griner Mads Burnell.

Træning med den største stjerne i UFC

Tre af de kæmpere, der også er tilknyttet Dominance, er UFC-mestrene Henry Cejudo, bantamvægt, Kamaru Usman, weltervægt, samt den nok største stjerne lige nu, letvægtsmesteren Khabib Nurmagomedov. Og netop Khabib mødte Burnell for nogle år siden.

- Jeg tror, at det var første eller anden gang, at Khabib var sat til at møde Tony Ferguson. Jeg havde trænet med nogen, der kendte Khabib, og blev inviteret med til hans træning. Ferguson er kendt for at stoppe folk med en d'arce choke, og den minder om japanese neck tie, som jeg mestrer.

- Så for at øve sig på Ferguson, øvede Khabib sig en smule med mig. Det var stille og roligt, men surrealistisk. Han sagde tak bagefter og var meget flink, fortæller Burnell om mødet med den russiske megastjerne.

Khabib og Ferguson er sat til at skulle mødes 18. april. Kampen står lige nu til at blive gennemført, men det er uvist, hvor kampen finder sted. Fire gange før har de to skullet mødes, men kampene er blevet aflyst alle fire gange af forskellige årsager.

Mads Burnell har haft 16 professionelle kampe. 13 er vundet og 3 er tabt.