MMA

Endnu en kæberasler til Mark O. Madsen - ramt af infektion

Mark O. Madsen skal holde sig i ro, da en infektion i kæben kræver antibiotika. Privat/Mark O. Madsen

Fem procent får en infektion efter en kæbeoperation, og MMA-kæmperen Mark O. Madsen er blandt de uheldige.

Der kommer til at gå nogle ekstra uger, før Mark O. Madsen er kommet sig helt efter sin kæbeoperation. Årsagen er en infektion i hans kæbe.

- For fire dage siden hævede min kæbe op. Der kom en bule. Og forleden var jeg til kontrol, hvor lægen fastslog, at jeg havde en infektion. Lægen sagde, at fem procent, der bliver kæbeopereret, får en infektion. Jeg vil jo altid gerne være blandt de bedste én procent, så det hænger nok godt sammen, griner Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen og Austin Hubbard kæmpede mod hinanden 7. marts i T-Mobile Arena i Las Vegas. Det var et UFC stævne. UFC er det største forbund inden for MMA.

Det var i kampen mod amerikanske Austin Hubbard ved et UFC-stævne i Las Vegas for en måned siden, at Mark O. Madsen brækkede kæben to steder i anden omgang, da Madsen blev ramt af et knæ.

Trods en brækket kæbe formåede Madsen alligevel at vinde på point. Nu skal han på antibiotika i ti dage, og så skulle kæben være helt i orden igen.

- Jeg har fået skruerne i kæben skruet ud. Uden bedøvelse. Lægen sagde, at det ville gøre mere ondt at lægge bedøvelsen end at tage skruerne ud med det samme, og så sagde jeg: ”Let’s go”. Hun tog en speciel skruetrækker og skruede dem ud. Hun sagde, at mine knogler var stærke, men det gjorde godt nok ondt i starten, fortæller den 35-årige falstring til TV 2 SPORT.

Mark O. Madsen lige efter sin operation på Rigshospitalet. Hans kinder blev skåret op fire steder, da lægerne opererede hans kæbe.

Corona er et større problem end kæben

Der bliver ingen voldsom træning, mens han er på antibiotika, men selv forventer han i nær fremtid at være parat til kamp igen.

- Så snart det er forsvarligt i forhold til kæben og coronakrisen, så vil jeg gerne i kamp igen. Fysisk er det om to til tre måneder. Jeg tror faktisk ikke, at kæben bliver den største forhindring, men det bliver nok mere coronakrisen, vurderer Mark O. Madsen.

Mark O. Madsens kæbe var næsten brækket helt på den venstre side af hovedet.

Mens alle sportsgrene stort set er lukket ned på grund af covid-19, så er situationen anderledes for Mark O. Madsen.

UFC’s medejer og præsident, Dana White, har hele tiden fastholdt, at han vil fortsætte med at lave stævner, og allerede 18. april vil der blive afholdt et stort stævne.

Dana White er ven med USA's præsident, Donald Trump, og White har længe forsøgt at finde et sted, hvor han kunne fortsætte med at afholde sine stævner.

Ifølge flere amerikanske medier vil UFC afholde stævnet på et casino i et indiansk reservat i den amerikanske stat Californien. Californien har forbudt kampe i kampsport på grund af covid-19, men i reservatet gælder Californiens love ikke på samme måde.

- UFC vil jo afholde stævner hver uge i USA på trods af corona. Jeg er sikker på, at de vil lave en masse tests på kæmperne, og jeg kan med sikkerhed sige, at for UFC er det ”safety first”. Der bliver passet rigtig godt på kæmperne. Der er lægetjek før og efter kampene, oplyser Mark O. Madsen.

Mark O. Madsens ansigt var meget hævet i venstre side, da han kom ud fra hospitalet i Las Vegas.

- Men lige nu kan man jo ikke rejse ud fra Danmark eller ind i USA. Jeg er ikke bange for at få coronavirus. For mig har det handlet om, at vi ikke smitter de svage i vores samfund.

- Generelt er det jo svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Nu bliver der snakket om flokimmunitet, og at vi alle skal have coronavirus. Men helt grundlæggende så kommer jeg ingen steder, før det bliver lukket op. Alt andet vil være uforsvarligt, fastslår Mark O. Madsen

Mark O. Madsen har haft ti kampe i MMA. Alle ti er vundet. To af kampene har været hos forbundet UFC.

En brækket kæbe kunne ikke forhindre Mark O. Madsen i at juble over sin sejr i UFC.