MMA

Disney og ESPN sætter en stopper for hemmelige MMA-kampe

Præsidenten for UFC, Dana White, har planer om at afvikle kampe på hemmelige lokationer i USA og på en privat ø.

Imens langt størstedelen af sportsverdenen er gået i stå, hvor aflysninger eller udskydelser af store events vælter ind, havde amerikanske Dana White, præsidenten for UFC (Ultimate Fighting Champion), fået en idé og lavet en plan.

UFC, der er verdens største organisation indenfor Mixed Martial Arts (MMA), er nemlig også blevet berørt af coronavirus. Derfor ville Dana White arrangere kampe på en privat og hemmelig ø, ligesom hemmelige lokationer også var i spil rundt omkring i USA.

Vi beder kæmperne om at møde et sted, og så sørger vi for at bringe dem til vores lokation

Dana White

Planen var, at de første kæmpere skulle i aktion ved 'UFC 249' allerede på næste lørdag - 18. april. Kampen skulle vises hos den amerikanske TV-station ESPN og naturligvis være uden tilskuere. Nu må UFC-præsidenten dog meddele, at større kræfter har sat en stopper for planerne.

- Vi har fået et opkald fra det højeste niveau, du kan komme hos Disney (ejerne af ESPN, red.), og det højeste niveau hos ESPN, og de kræfter, der er de steder, har bedt mig om at stoppe og droppe vores event næste lørdag, siger White til ESPN.

Ingen måtte vide, hvor kampen foregik

Amerikaneren havde ellers gjort det klart, at han havde sikret en privat ø, hvor infrastrukturen var ved at blive opbygget. Her ville man gennemføre alle de internationale kampe med kæmpere fra andre lande, da han på grund af USA's - og andre landes - restriktioner ikke kunne få fløjet kæmperne til USA.

Derfor ville det altså blive lokationen for ikke-amerikanske statsborgere, mens de også havde gjort hemmelige steder klar i USA til amerikanske kampe.

- Vi beder kæmperne om at møde et sted, og så sørger vi for at bringe dem til vores lokation. De kommer ikke til at vide, hvor de er på vej hen. Vi arbejder på en plan lige nu, og det vil helt sikkert kræve nogle fly at gennemføre, sagde Dana White til ESPN i første omgang.

Dana White: - Jeg er klar

Trods den nye opfordring fra Disney og ESPN til at droppe kampene næste lørdag melder UFC-præsidenten sig helt klar til at afvikle kampe, når det kommer på tale.

- Jeg kan afvikle det i næste uge. Så ligeså snart mine partnere giver mig grønt lys til, at de også er klar, så er jeg klar, siger White.

ESPN har i et statement slået fast, at de ikke føler, det er det rette tidspunkt for sport at vende tilbage på af flere forskellige grunde. Derfor har de udtrykt deres bekymringer over for UFC, som ifølge dem er blevet modtaget med forståelse.

Dana White har understreget, at man vil teste alle aktører, der kommer til at være en del af UFC-afviklingen, for coronavirus.