MMA

Mark O. Madsen er klar igen efter kæbeoperation

Efter to operationer har den danske MMA-kæmper fået grønt lys til at vende tilbage til buret.

Det kostede blod, sved, tårer – og en kæberasler for Mark O. Madsen, da han den 7. marts mødte amerikanske Austin Hubbard i T-Mobile Arena i Las Vegas.

I kampen, der var danskerens bare anden i UFC-regi, fik han nemlig plantet et knæ i hovedet af sin modstander, men i kampens hede, var det dog ikke nok til at slå den 35-årige falstring omkuld.

Efter tre omgange vandt Mark O. Madsen kampen på point, men sejren kostede ham en kæbe, der var brækket to steder.

Kæben blev svejset sammen med titanium

Tilbage i Danmark måtte landets bedste kæbekirurger skære fire steder i MMA-kæmperens kæbe, før de med titanium kunne svejse den sammen igen.

Men så blev han ramt af endnu en kæberasler. Fem procent får en infektion efter en kæbeoperation, og Mark O. Madsen var en af de uheldige. Først to operationer senere har danskeren nu fået grønt lys til at vende tilbage til træningen i Olympian Gym i Maribo.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at få grønt lys, og jeg blev glad. Men som kæbekirurgerne sagde til mig, så er de ikke vant til at lave kæber, der så skal sendes ud og testes igen på den måde med slag og spark, så jeg må lige se tiden an med boksning og sparring, siger Mark O. Madsen til DR Sporten.

Kampklar kæbe

UFC, der er kampsportens største forbund, har automatisk suspenderet Mark O. Madsen fra kamp i seks måneder på grund af den brækkede kæbe, men med en lægeerklæring og ingen problemer med kæben kan han være tilbage inden.

- Lige nu bliver det rigtig vigtigt at mærke efter, hvordan kæben reagerer. For lysten til at kæmpe er der, og jeg er meget ivrig for at komme tilbage på et niveau, hvor jeg kan være klar, når Dana White (UFC-præsidenten, red.) ringer med en kamp på ’Fight Island’, siger Mark O. Madsen.

Den tidligere OL-sølvvinder, der forlod brydning til fordel for drømmen om en MMA-karriere, kan allerede skrive 10 MMA-kampe og 10 sejre på CV’et, hvoraf to af dem er UFC-sejre.