MMA

UFC-præsident offentliggør hemmelig ø til MMA-kampe

Præsidenten for UFC, Dana White, kommer til at afholde events med MMA-kampe på øen Yas Island i Abu Dhabi. Det offentliggjorde han tirsdag.

En 25 kvadratkilometer stor ø. En bunke MMA-kampe. Og fire events.

Det er, hvad præsidenten for UFC, Dana White, har været i gang med at arrangere, siden han i starten af april var ude at sige, han ville planlægge MMA-kampe på en hemmelig ø, som deltagerne skulle flyves ud til.

Nu er hverken øen hemmelig eller fly nødvendigt.

Det kom frem efter White i dag var ude at bekræfte, det skal afholdes på øen Yas Island i Abu Dhabi.

- Da alt det her gik ned (coronapandemien red.) forsøgte jeg at finde ud af, hvordan vi kan lave event. Så jeg begyndte at snakke med forskellige steder og Abu Dhabi var åben for det. Men Abu Dhabi er et af mest strikse steder i hele verden med hele det her covid-19, så de putter os over på Yas Island, siger Dana White i en video på UFCs twitter.

Selvom Yas Island er en ø, så er den tæt forbundet til fastlandet med en stor motorvej tværs gennem øen.

Tæt samarbejde mellem UFC og Abu Dhabi

Det hele er kommet i stand på baggrund af et tæt samarbejde mellem UFC, Abu Dhabis Institut for Kultur og Turisme (DCT) og regeringsenhederne i Abu Dhabi for at sikre, der bliver levet op til de højeste standarder i forhold til sikkerhed for atleter, trænere og alt UFC-personale.

Og derfor fortalte White yderligere, at det er planen at holde alle omkring de fire events på øen under hele afviklingen, så risikoen for smitte mindskes.

- Det vil være en 'once-in-a-lifetime' mulighed for de her kæmpere. Det er aldrig blevet gjort før - fra arenaen, de private træningsfacilitetet og oktagoen (der hvor de kæmper red.) på øen - det bliver en oplevelse, som ingen nogensinde vil glemme.

- Jeg kan ikke vente med at levere fantastiske kampe fra øen Yas, siger Dana White i bekendtgørelse, ifølge det engelske medie Express.

Den foreløbige turneringsplan

Fire events er planlagt indtil videre, og de løber af stablen den 11., 15., 18. og 25. juli.

Indtil videre er følgende kampe offentliggjort:

Kamaru Usman mod Gilbert Burns.

Alexander Volkanovski mod Max Holloway.

Petr Yan mod Jose Aldo.

Jessica Andrade mod Rose Namajunas.

White bekræftede yderligere tirsdag, at der arbejdes på flere kampe, som vil blive offentliggjort de kommende uger.