MMA

MMA-stjerne stopper karrieren - holdt sit løfte efter farens død

Efter 29 sejre i 29 professionelle MMA-kampe stopper Khabib Nurmagomedov karrieren efter familietragedie.

Den russiske MMA-stjerne Khabib Nurmagomedov har været i kamp i oktagonen for sidste gang.

Sent lørdag dansk tid vandt han over Justin Gaethje på en teknisk knockout i en letvægtskamp i det lukrative og prestigefyldte Ultimate Fighting Championship (UFC) i Abu Dhabi, og umiddelbart derefter annoncerede russeren, at han stopper karrieren.

Khabib Nurmagomedovs far døde i sommer efter komplikationer som følge af coronasmitte, og derfor havde MMA-stjernen lovet sin mor, at lørdagens duel ville blive hans sidste.

- Jeg er UFC's ubestridte og ubesejrede mester med 13 sejre og 0 nederlag i UFC og med 29 sejre og 0 nederlag i alle mine MMA-kampe.

- Det her var min sidste kamp. Jeg kommer ikke til at kæmpe uden min far. Da UFC kontaktede mig med henblik på at møde Justin Gaethje, talte jeg med min mor om kampen i tre dage.

- Hun ville ikke have mig til at kæmpe uden min far ved min side, men jeg sagde, at det ville blive min sidste kamp - det gav jeg mit ord på, siger en følelsesladet Nurmagomedov.

Kort efter pensionsudmeldingen blev Nurmagomedov hyldet af UFC-boss Dana White på et pressemøde, mens det også strømmede ind med positive ord fra kendisser på sociale medier - blandt andre fra fodboldstjernen Cristiano Ronaldo i en historie på Instagram.

- Tillykke broder. Din far er stolt af dig, skriver Ronaldo.

Også Nurmagomedovs tidligere rival Conor McGregor sendte både en kondolence og en lykønskning på Twitter.

Tilbage i oktober 2018 duellerede irske McGregor mod russeren i en UFC-kamp. Den kamp udviklede sig til en skandale med masseslagsmål mellem folk fra de to lejre.