MMA

Mark O. Madsen vandt i comeback

Et splittet dommerbord udråbte søndag morgen Mark O. Madsen som vinder over Clay Guida ved UFC-stævne i USA.

Danske Mark O. Madsen var søndag morgen dansk tid tilbage i det ottekantede MMA-bur.

Og det blev en succesfuld oplevelse for den tidligere olympiske bryder, da han besejrede den rutinerede amerikaner Clay Guida efter tre hårde omgang via en såkaldt split decision i Las Vegas.

To ud af tre dommere havde nemlig danskeren som vinder.

36-årige Mark O. Madsen var på forhånd udråbt som favorit mod 39-årige Clay Guida, selv om de to kombattanters møde i ringen var amerikanerens 57. MMA-kamp, mens danskeren før opgøret kun havde 10 kampe bag sig.

Set på statistikkerne var det da også danskeren, der dominerede opgøret, da han i løbet af de tre runder af fem minutter fik sendt markant flere slag afsted end sin modstander.

Sejren betyder, at Mark O. Madsen fortsat har vundet alle sine kampe som MMA-kæmper.

Modsat har Clay Guida nu prøvet at tabe 21 kampe i sin lange karriere.

Inden han blev MMA-kæmper var Mark O. Madsen bryder, hvor han blandt andet deltog ved OL tre gange. Det kulminerede med en sølvmedalje ved OL i Rio 2016.

I november sidste år satte Madsen karrieren på pause, da hustruen Maria fik stillet diagnosen multipel sclerose.

Før det havde Madsen selv kæmpet med en brækket kæbe ovenpå sin seneste UFC-kamp i marts 2020, som der efterfølgende gik betændelse i. Efter det blev Madsen så ramt af coronavirus.

I januar blev Madsen og hans familie ramt af en vandskade i det hus, de bor i. Det har betydet, at familien lige siden har været genhuset og stadig er det.