MMA

Mark O. Madsen var i markante problemer før sin største kamp

Mark O. Madsen afslører nu, at han var elendig til en sparringskamp blot to uger før den rigtige kamp mod Clay Guida i UFC i slutningen af august.

Der lød et jubelbrøl i det øjeblik, Mark O. Madsen blev udråbt til vinder over amerikaneren Clay Guida.

Danskeren havde besejret sit livs hårdeste modstander, selvom han få dage forinden frygtede, at kampen slet ikke blev til noget.

Selve kampen mod Clay Guida fandt sted den 22. august. Men to uger før skulle Mark O. Madsen igennem en sparringskamp, der blev simuleret til at være som en helt rigtig kamp med tre omgange af fem minutter.

- Jeg varmede op, som jeg ville gøre til en rigtig kamp. Jeg havde mit eget lokale, der blev sat tape på hænderne, og der blev en udgang i hallen som til en rigtig kamp, hvor min indmarchsang blev spillet, og mit navn blev råbt op i buret, fortæller Mark O. Madsen til TV 2 SPORT.

Seancen fandt sted en lørdag i Fight Ready Gym i byen Scottsdale, der ligger i Arizona. Fight Ready Gym har flere førende specialister ansat som trænere, og de var alle mødt op for at se sparringskampen. Desuden var Henry Cejudo ankommet. Han stoppede sidste år i UFC, hvor han var regerende mester i bantamvægt og en af de største profiler i sporten.

Sparringskampen gik i gang, men noget var helt galt.

- Efter to minutter havde jeg ingen energi. Jeg blev taget ned på gulvet et antal gange, som jeg aldrig nogensinde havde prøvet før. Det gik så dårligt, at Henry Cejudo rejste sig op og tog hjem, før kampen var slut.

- Det var måske min dårligste præstation nogensinde i MMA. Jeg underperformede helt ekstremt.

- Da kampen var slut, gik alle trænerne med det samme på nær én. Han kom ind i buret med et glas vand til mig. Han sagde ikke noget og gik så sin vej. ”Hvad skete der lige der?” tænkte jeg og sad helt alene tilbage.

I chok over positiv coronatest

Det, der skete, havde en årsag. Mark O. Madsen var smittet med coronavirus. Det viste en test, han fik foretaget efter den elendige præstation.

- Jeg troede, min træthed skyldtes overtræning. Jeg havde haft en negativ coronatest noget tid før, og jeg har tidligere været smittet med corona. Så jeg tænkte, at jeg ikke kunne smittes hurtigt igen, forklarer Mark O. Madsen.

Virussen havde i den grad svækket ham, og samtidig bragte det kampen mod Clay Guida i fare.

- Jeg var i chok. Der var jo en risiko for aflysning af kampen på grund af corona.

Fire dage før kampen ankom Mark O. Madsen til Las Vegas. UFC har købt et hotel kun til kæmperne, hvor de er i en boble op til kampene for at undgå coronasmitte.

Inden Mark kunne lukkes ind, blev han strakstestet for corona, og heldigvis var den nu negativ. Han blev clearet til opgøret mod Guida.

Nyt problem rejste sig

Men så kom det næste problem: Coronavirussen havde svækket ham, og var hans krop klar til at møde en af de kæmpere i UFC, der har haft flest kampe? Clay Guidas kendetegn har i alle årene været et enormt højt tempo, og hvis Madsens tank var tom i tredje omgang, så var scenariet klar.

- I så fald ville han kvase mig. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Mark O. Madsen uden tøven.

Normalt ville Madsen bruge forcerne fra sin baggrund som bryder, hvor han tager modstanderne til gulvet og på den vis dominerer kampen. Men Clay Guida har selv en fortid som bryder og rekorden for flest nedtagninger i letvægt hos UFC.

Ergo ville det hurtigt kunne tappe Mark O. Madsen for energi, hvis han hele tiden skulle være i clinch med amerikaneren.

Taktikken blev derfor en helt anden end tidligere. Madsen skulle trække tempoet ud af kampen, bokse udefra og ikke spilde kræfter på unødvendige nedtagningsforsøg.

Taktikken overraskede

Planen gav succes. Madsen kontrollerede kampen med jabs, og når kæmperne røg i clinch, sendte han hårde knæ afsted i Clay Guidas maveregion.

- Taktikken overraskede Guida. Han havde helt sikkert forventet, at jeg ville prøve at tage ham ned, og det gav plads til min boksning.

- Desuden blev jeg ikke træt. Jeg anede ikke før kampen, om jeg ville gasse ud. Det skete ikke. Faktisk virkede han mere træt end jeg.

Mark O. Madsen vandt på point og er ubesejret i alle sine 11 kampe i MMA. Der er ikke fastsat en ny kamp endnu, men ét punkt står højt på dagsorden.

- Jeg skal vaccineres for corona. Det er der slet ikke tvivl om, fortæller han med et grin.

Mark O. Madsen har haft tre kampe hos UFC, det største forbund i verden. Den første kamp vandt han før tid, mens de to næste blev vundet på point.