MMA

Han er tættere på en MMA-titel end Mark O. Madsen

Herhjemme kender mange Mark O. Madsens jagt på en titelkamp i MMA, men faktisk er den mere ukendte Mads Burnell langt tættere på.

De to største forbund i kampsporten MMA hedder UFC og Bellator. Mark O. Madsen forsøger at komme til tops hos UFC, mens Mads Burnell dyster i buret hos Bellator, og her har den 27-årige Burnell kæmpet sig op på ranglisten som nummer to i fjervægt.

- Selvfølgelig måtte der gerne være et ”C” ved mit navn, men nummer to er også ganske fint, siger Mads Burnell med et smil til TV 2 SPORT.

”C” står for champ, og i MMA har en dansker aldrig stået i en titelkamp i et af de store forbund. Mads Burnell vil dermed skrive historie, hvis han bliver den første.

Hvor tæt er du på at få titelkampen?

- Godt spørgsmål. Rimelig tæt, hvis jeg kan sige det sådan, fortæller Mads Burnell med et grin.

– Det er svært at sige. Tæt på, jeg mener, jeg ligger nummer to på Bellators rangliste, det må sige sig selv, at så ligger man tæt på.

Lige nu er amerikaneren A.J. McKee mester i fjervægt hos Bellator, men Mads Burnell er ikke bange for nogen.

- Jeg føler, at det er superrealistisk, at jeg kan blive mester. Jeg ved af erfaring, at jeg kan følge med deroppe, så det er superrealistisk. Det er inden for armslængde, fastslår Mads Burnell alvorligt.

Føler sig meget sulten

Mads Burnell har haft 19 kampe i sin karriere, hvor han har vundet 16 og tabt tre. Lige nu er han inde i en rigtig god stime og har ikke tabt syv kampe i træk, hvilket har bragt ham frem i rækkerne.

Hvem den næste modstander bliver, er uafklaret, men det må selvsagt gerne være en titelkamp.

- Jeg ved ikke, hvad der er i pipeline lige nu. Det kan være, titelkampen kommer om en kamp eller om to kampe. Men skulle det ske, så ville det være dansk MMA-historie.

Burnell har tidligere været i UFC, og han var ubesejret i det største europæiske forbund, Cage Warriors, hvor han var mester inden skiftet til Bellator.

Han havde sin første professionelle kamp i 2013 og blev udråbt til det største danske MMA-talent. Nu er han etableret, men det mærkat får ham til at ryste på hovedet.

- Jeg føler mig slet ikke etableret selv. Jeg føler stadig, at der er mere endnu, før man er etableret. Det er måske også det, der giver mig sult til at prøve at blive bedre og søge nye muligheder.

Hvor langt skal du op, før du selv føler dig etableret?

- Det ved jeg ikke. Jeg tror den dag, man føler sig tilfreds, det er måske den dag, man skal stoppe?

Og du er ikke tilfreds endnu?

- Jeg er langt, langt fra tilfreds, slutter Mads Burnell med et grin.