Le Mans

Tom Kristensen i pole position

Tom Kristensen fik den bedst mulige start på generalprøven forud for Le Mans. Danskerens nye hybridbil starter nemlig forrest i 6-timers løbet på Spa-Franchorchamps i Belgien.

"Det er perfekt. Ingeniøerne har udviklet den her nye teknologi rigtig godt, og at få den på pole i allerførste løb er super godt kørt af Allan (McNish, danskerens teamkammerat, red.)", sagde Tom Kristensen til sporten.tv2.dk efter kvalifikationen.

Danskerens nye Audi-racer er en hybridbil og bliver drevet af både en diesemotrl og en elektrisk motor, der lagrer energi under nedbremsninger. Den teknologi står lørdag overfor sin første rigtig store prøve, når Tom Kristensen starter i bilen.

Tom K med dobbeltsyn

6-timers løbet i Belgien er eneste løb inden Le Mans, så udover at forsvare førstepladsen i VM-serien for langdistanceløb, så skal Tom Kristensen og Audi-teamet også forberede sig på Le Mans.

"Begge øjne skal helst fokusere på begge dele. Det at komme i mål vil have en stor indflydelse på, hvordan vi står til le mans og på den baggrund vigtigt at få mindst én hybridbil i mål", sagde Tom Kristensen, der kører i Audi-raceren med nummer 2 på siden. Den anden hybridbil med nummer 1 bliver kørt af sidste års vindere af Le Mans.

Dette års Le Mans bliver kørt i weekenden 16-17. juni.