Motorsport

Nicki P. sikrede grand prix-sejr

Trods en elendig start lykkedes det Nicki Pedersen at vinde sin første grand prix-sejr i år, da han vandt finalen lørdag aften i Prag.

Den 35-årige dansker vandt det tjekkiske grand prix i finalen med Greg Hancock, Jason Crump og Tomasz Gollob.

Den tredobbelte danske verdensmester var ikke specielt overbevisende i den første del af grand prix'et. Han indledte aftenen med en fjerdeplads i fjerde heat.

Crump slog danskerne

Derefter kunne det kun gå fremad, og det gjorde det så. I de to næste optrædener blev det til andenpladser, men danskeren beviste derefter i heat 13 og 20, at han stadig kan vinde.

Med den slutspurt endte danskeren de indledende 20 heat på en samlet tredjeplads efter de to stærke australiere Jason Crump og Chris Holder.

De andre danskere nåede ikke videre til semifinalerne, og den nationale speedwaystolthed led et grimt knæk i heat nummer 11, da Jason Crump tog sejren foran Nicki Pedersen, Hans Andersen og Kenneth Bjerre.

Gollob sat af Pedersen

Hans Andersen blev næstbedste dansker, og han var tæt på semifinalerne. Odenseaneren vandt 14. heat men sluttede på en samlet niendeplads, med to point for lidt til at komme med der, hvor det er sjovt.

Den forsvarende verdensmester, Greg Hancock, og Jason Crump snuppede finalepladserne i første semifinalen.

Den anden semifinalen vandt Nicki Pedersen efter en suveræn start foran sin værste konkurrent i det heat, Tomasz Gollob.

Således stod finalen mellem Nicki Pedersen, Greg Hancock, Jason Crump og Tomasz Gollob.