Motorsport

Nicki P: Jeg er back in business

Nicki Pedersen slog alle de garvede gutter, da han vandt det tjekkiske grand prix i speedway lørdag aften, og den tredobbelte danske verdensmester er svært begejstret for sin første VM-sejr i år.

"Jeg er så glad over at komme i finalen, for det er jo nemt nok at sige, at det er målet. Men når jeg så oven i købet vinder - det er simpelthen perfekt.

"Mit grej kører godt i dag, men mine starter er endnu bedre. Jeg er back in business med mine gode starter, og det er alfa omega for mig," siger Nicki Pedersen.

Har været længe undervejs

Danskeren vandt et enkelt grand prix i sidste sæson. Det er fire år siden, han senest vandt VM-serien.

Lørdagens sejr i Prag er vigtig for moralen og en indikation af, at han igen er på rette vej.

"Det har været længe undervejs, men det er top det her. For helvede mand. Du skal jo være i harmoni med dig selv, du skal være fit, og du skal lave gode starter, og du skal have grejet til at køre stærkt."

Har skiftet strategi

"Inden du får styr på det hele, vinder du altså ingen grand prix'er."

Danskeren kom dårligt ind i de første heats med en sidsteplads på aftenens første optræden. Men efter et par andenpladser vandt han resten af sine heats. To i det indledende, en semifinale og en finale.

"Jeg skiftede cykel. Jeg gik over på en helt anden cykel og ændrede fuldstændig strategi, og jeg skiftede kobling, fordi mine starter ikke var gode nok," siger Nicki Pedersen.

Kæmper for top 3

"Gutterne er totalt positive og glade og vil arbejde for mig, kan jeg mærke, og de vil yde alt, og det er alfa og omega for mig."

Nicki Pedersen mener, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt sæsonen kan slutte med en fjerde VM-titel.

"Det er early days stadig. Men det vigtige for mig er, at jeg er oppe at snuse til medaljerne. Jeg kæmper for top-tre i år, og hvis jeg har det sidste, så kan alt lade sig gøre."

I den samlede VM-stilling avancerer danskeren til fjerdepladsen med 42 point, hvilket blot er to færre end Jason Crump, der fører VM-serien.