Motorsport

Dødsfald chokerer Nicki Pedersen

Den danske speedwaykører Nicki Peder-sen er rystet, efter at hans engelske kollega, Lee Richardson, søndag døde efter et styrt i en polsk ligamatch.

Nicki Pedersen var holdkamerat med Richardson i den svenske klub Vargarna og havde et nært forhold.

"Det er helt vildt. Jeg har siddet mål-løs den sidste time. Jeg har ingen ord lige nu, og det er ellers sjældent, man kan lukke munden på mig. Lee var en utroligt vellidt person," siger Nicki Pedersen til Ekstra Bladet.

"Det var altid ham, jeg sad ved siden af i flyet, vi havde den samme alder, og vi snakkede ofte speedway og familie sammen," fortæller danskeren.

Tænker over risikoen

I fatale styrt ramte Lee Richardson med hovedet forrest ind i barrieren. Efter uheldet var englænderen ved be-vidsthed, men døde senere af sine kvæstelser på hospitalet.

"Jeg er helt rundt på gulvet lige nu. Jeg kan jo også godt sætte mig ind i det i forhold til hans familie. Det er sgu ikke sjovt lige nu."

"Selvfølgelig tænker man over risikoen i vores sport, når sådan noget sker, men det gør man jo i forvejen hver dag. Heldigvis skubber man det væk, når man tager hjelmen på," siger Nicki Pedersen til avisen.