Motorsport

Nicki Pedersen missede finalen

Nicki Pedersen var nærmest suverænt kørende ved Det Svenske Grand Prix i Göteborg, men den danske speedway-stjerne formåede ikke at kvalificere sig til finalen.

Efter en helt fantastisk aften for Pedersen, så blev han i semifinalen fanget bagved Greg Hancock og det svenske hjemmebanehåb Thomas Jonasson.

Mens Hancock lagde sig i spidsen, så prøvede Nicki Pedersen gang på gang at komme forbi Jonasson. I sidste sving forsøgte danskeren alt og kom i sin iver til at feje svenskeren af banen.

Hjemmebanesejr

Dermed måtte Pedersen, der for to uger siden vandt i Prag, forlade Nya Ullevi uden et topresultat. Sejren gik i stedet til svenske Fredrik Lindgren, der vandt foran et ellevildt publikum.

Den tidligere tredobbelte danske verdensmester vandt sikkert sine to første heat, og da han i sin tredje start skulle op imod Tomasz Gollob og Emil Sayfutdinov samt landsmanden Hans Andersen var Pedersen også suveræn.

Fynboen, der senest vandt VM-titlen i 2008, vandt også sit fjerde heat og kvalificerede sig til semifinalerne med flest point- 14 ud af 15 mulige.

Nicki nummer to

Nicki Pedersen indtager efter fire grandprix-afdelinger andenpladsen i VM-stillingen efter Greg Hancock.

De øvrige tre danske deltagere havde en skidt aften på Nya Ullevi. Hverken Kenneth Bjerre, Bjarne Pedersen eller Hans Andersen var i nærheden af at køre sig i semifinalerne.

Grandprix-serien fortsætter om 14 dage i Parken i København.