Le Mans

Overblik: Her er Le Mans--dan-skerne

Årets store sportsvognsbegivenhed er lige for døren. I den kommende weekend venter det legendariske 24 timers racerløb på Le Mans-banen. En motorsportsbegivenhed, der kan ende med at blive rigtig stor - set med danske øjne.

Der er seks deltagere med dansk pas med i løbet og sporten.tv2.dk giver dig sammen med motorsportsekspert Jens Winther her et overblik over dem alle.

Tom Kristensen

Team: Audi Sport Team Joest

Bil: Audi R18 E-tron Quattro

Dæk: Michelin

Kategori: LMP 1

Holdkammerater: Allan McNish (Storbritannien) og Rinaldo Capello (Italien).

Winthers vurdering:

"Man siger jo om Tysklands fodboldlandshold, at de spiller 11 mod 11, men at de altid vinder til sidst. Sådan er det også med Tom Kristensen. Han er pissedygtig taktisk, han er engageret til fingerspidserne, og indtager en rolle som decideret ryggrad på det Audi-team, der kan ende med at vinde det hele. Han er fokuseret under selv de mest umulige forhold. Ganske enkelt verdens bedste sportsvognskører."

Jan Magnussen

Team: Corvette Racing

Bil: Chevrolet Corvette C6 ZR1

Dæk: Michelin

Kategori: LM GTE Pro

Holdkammerater: Antonio Garcia (Spanien) og Jordan Taylor (USA)

Winthers vurdering:

"Man glemmer lidt, at Jan Magnussen også har vundet Le Mans rigtigt mange gange. Det er i en anden klasse, men det er stadig imponerende sejre. Mikkel Kessler har jo også stadig vundet store VM-titler, selvom de er i supermellemvægt og ikke i sværvægt. Ligesom Tom Kristensen, er Jan Magnussen en grundsten hos Corvette. Han er med i udviklingen af bilen fra start. Han har også et godt makkerskab med Antonio Garcia. Efterhånden som karrieren er skredet frem, har Magnussen fået mere og mere smag for langdistanceløbene og han er blevet skidedygtig til at køre dem. Han har ikke altid den bedste bil til rådighed, men han får altid det bedste ud af situationen."

Christoffer Nygaard

Team: Aston Martin Racing

Bil: Aston Martin Vantage V8

Dæk: Michelin

Kategori: LM GTE Am

Holdkammerater: Kristian Poulsen (Danmark) og Allan Simonsen (Danmark)

Winthers vurdering:

"Nygaard er en meget skolet racerkører, der altid har haft fokus på den optimale forberedelse til Le Mans. Nygaard er ambitiøs og er god til at holde fokus, samtidig med at han kender Aston Martin-bilen godt. Han har været der før, og kommer til at være bindeleddet i teamet."

Kristian Poulsen

Team: Aston Martin Racing

Bil: Aston Marten Vantage V8

Dæk: Michelin

Kategori: LM GTE Am

Holdkammerater: Christoffer Nygaard (Danmark) og Allan Simonsen (Danmark)

Winthers vurdering:

"Kristian Poulsen er lidt historien om den grimme ælling. Han er oprindelig rally-kører, men har nu skiftet til at køre Le Mans. Det svarer vel lidt til, at Peter Gade beslutter sig for at spille tennis i stedet for badminton. Han har kørt rigtig stærkt og fået godt fat i sportsvognsløbene. Han lader sig ikke skræmme af noget. Poulsen er typen, du giver en helt klar opgave og så udfører han den til punkt og prikke - en meget pligtopfyldende kører."

Allan Simonsen

Team: Aston Martin Racing

Bil: Aston Marten Vantage V8

Dæk: Michelin

Kategori: LM GTE Am

Holdkammerater: Kristian Poulsen (Danmark) og Kristoffer Nygaard (Danmark)

Winthers vurdering:

"Allan Simonsen er Danmarks hårdest arbejdende racerkører. Han har aldrig haft pengene i ryggen, men han har levet af at køre stærkt. Simonsen er typen, der kører i lige præcis den vogn, han får stillet til rådighed - også selvom det nærmere er en langsom bus. Det har gjort ham utroligt populær hos mange teams, også fordi han har leveret varen. Han er profilen på det her hold, både med den store internationale erfaring og det køremæssige håndværk, der bare er i orden."

David Heinemeier Hansson

Team: Oak Racing

Bil: Morgan-Nissan

Dæk: Dunlop

Kategori: LM P2

Holdkammerater: Bas Leinders (Belgien) og Maxime Martin (Frankrig)

Winther vurdering:

"Han er det helt store spørgmålstegn. Ham kender vi simpelthen ikke noget til. Han har base i USA, og der er det altid lidt tricky, når de kommer over atlanten. De kan køre rigtig stærkt, men de kan også vise sig at være pivringe. Han er et fuldstændigt ubeskrevet blad, så det bliver spændende at høre ham, om han selv mener, at han kan noget i en sportsvogn på Le Mans."