Le Mans

Tom Kristensen jagter niende sejr

Man siger, at god vin bliver bedre med årene, og det samme kan måske siges om Tom Kristensen. Selvom det danske motorsports-ikon kan skrive 44 år på sin dåbsattest, så kan han også skrive otte sejre på sit CV fra Le Mans.

Og i den 80. udgave går danskeren målrettet efter at snuppe sin niende af slagsen sammen med Dindo Capello og Allan McNish.

"Vi er jo the old boys, alle på "den forkerte side" af fyrre, men det gør bestemt ikke lysten til at vinde mindre. Dindo fylder år på søndag, og det er sandsynligvis hans sidste Le Mans. Vi vil naturligvis gøre alt for at fejre ham fra toppen af podiet. Hvis det sker, bliver han den ældste Le Mans-vinder nogensinde," siger Tom Kristensen i en pressemeddelelse.

Audi med to racere

Tom Kristensen har vundet hele 10 procent af alle de Le Mans-løb, der er blevet kørt, og danskeren er derfor den mest succesrige kører nogensinde i det verdenskendte motorløb. Alligevel hviler han ikke på laurbærrene, hvilket sejren i 12 timers-løbet på Sebring vidner om.

"Derfor kan vi heller ikke komme uden om, at Audi er favoritter. Toyota har bestemt vist sig konkurrencedygtige og kørte rigtigt hurtigt på testdagen i forrige weekend. Vi vil gøre alt for, at det så er vores Audi, der kører først over stregen. Når det er sagt, er Le Mans et nyt løb hvert år. Det er verdens hårdeste racerløb, hvor man konstant skal forvente det uventede," lyder det fra den danske legende.

Audi stiller i årets Le Mans til start med to nye biler, hvor den ene er en hybridracer. Det er den Tom Kristensen skal køre i. Det er dog ikke kun bilen, der er ny, så selvom den danske racerkører sikkert kan finde vej på Le Mans-banen i søvne, så bliver årets oplevelse alligevel noget nyt og specielt for hele teamet.

Direkte på TV 2

"Teknologien er ny og fortsat uprøvet over 24-timer på Le Mans. Det bliver naturligvis en udfordring, men jeg tror meget på konceptet. Vi har i år et helt nyt team bag os, heriblandt unge, meget dygtige, teknikere, som ikke tidligere har været i motorsport. Så selvom både Allan, Dindo og jeg har kørt her mange gange før, kan man derfor med rette sige, at dette års Le Mans bliver nyt på alle områder," fortæller Tom Kristensen.

Om det lykkes Tom Kristensen at vinde endnu et Le Mans, kan du følge direkte på TV 2, hvor løbet bliver sendt med optakt fra klokken 12.15 på lørdag.

Hvis du har abonnement, kan du også følge løbet på TV 2 Play. Du kan se hvordan ved at følge det nederste link i boksen til højre.