Motorsport

Magnussen på podiet: Dobbelt-sejr til award-show

Et lille plaster på såret. Det var, hvad den danske racerkører Kevin Magnussen fik, da han onsdag deltog i Dansk Motorsport Award.

Her blev den nu tidligere Formel 1-kører nemlig kåret som Årets Banekører og Årets Bilsportkører og fik dermed en tiltrængt optur i kølvandet på den langvarige McLaren-saga, der til sidst endte med, at Magnussen mistede sit sæde til spanieren Fernando Alonso og briten Jenson Button.

Kevin Magnussen vandt Årets Banekører foran andre prominente navne som Tom Kristensen, Marco Sørensen og Michael Christensen og virkede oprigtigt overrasket, da han kom på scenen for at modtage trofæet.

- Jeg vil sige, at det faktisk er lidt en overraskelse. Dem, der er nomineret, er nogle rigtig gode racerkørere. Det her er ikke en pris, jeg vil kunne blive ved med at vinde. Der bliver hård konkurrence om den i fremtiden. Så jeg vil sige tak til alle, der har stemt på mig, og held og lykke til alle de andre, der også har fortjent denne her pris, sagde Kevin Magnussen.

Sikkert er det i hvert fald, at den danske racerkører gerne skal køre ræs, hvis han skal vinde igen til næste år – og indtil videre har Magnussen ikke fundet et sæde i en anden klasse end Formel 1.

- Det bliver nok et lidt stille år for mig på nogle måder. Jeg kommer nok ikke ud at køre så meget, men jeg håber selvfølgelig, jeg kommer til at køre et eller andet, men det bliver nok ikke til så meget Formel 1. For mig handler det om at holde mig skarp, så jeg er stærk, når jeg kommer tilbage til Formel 1.

Rygterne har dog lydt på serien IndyCar, og derfor ville showets vært, TV 2’s Nadia Filt, vide, om der var grund til at investere i netop de rettigheder.

- Ja, det kan TV 2 da bare gøre. Men jeg ved ikke, om jeg kommer til at være med, men det er sådan noget, der er med i vores overvejelser nu, sagde Kevin Magnussen.

Se i øvrigt klippet herunder, hvor Tom Kristensen overrækker prisen som Årets Bilsportkører til Kevin Magnussen.

Vinderne ved Dansk Motorsport Award 2014

 • Årets rallykører: Christian Jensen
 • Årets speedwaykører: Nicki Pedersen
 • Årets banekører: Kevin Magnussen
 • Årets motocrosskører: Mikkel Haarup
 • Årets kartkører: Nicklas Nielsen
 • Årets roadracingkører: Rene Prang
 • Årets bilsportkører: Kevin Magnussen
 • Årets talent: Mikkel Haarup
 • Årets mekanikerlærling: Rasmus Storgaard
 • Årets MC-sportskører: Speedway-landsholdet
 • Årets Motorsports Event: Classic Race Aarhus
 • Fair Play Prisen: Sofie Sørensen
 • Årets profil: Tom Kristensen