Motorsport

Manden bag afsløringen: Derfor er jeg sikker på Kevins Formel 1-sæde

Den anerkendte britiske motorsportsjournalist Ian Parkes føler sig mere end sikker på, at Kevin Magnussen gør comeback til Formel 1 i denne sæson.

Måneders dansk Formel 1-føljeton ser ud til at have fået en ende.

Kevin Magnussen gør comeback i motorsportens kongeklasse, Formel 1, i denne sæson, lyder det fra det anerkendte britiske motorsportsmedie Autosport.

- Jeg er meget sikker på det. Jeg har to uafhængige kilder, der begge siger det, og især den ene er en af mine rigtig gode kilder, fortæller Autosports Formel 1-chefkorrespondent Ian Parkes til TV 2 SPORT.

Magnussen holdt sidste år pause fra Formel 1, efter at McLaren droppede ham som reservekører til fordel for belgieren Stoffel Vandoorne. Men netop sæsonen 2014, hvor Magnussen kørte Formel 1 har fået Renault til at spærre øjnene op for danskeren, der ifølge Autosport skal erstatte den rutinerede venezuelaner Pastor Maldonado som førstekører i teamet.

- De har kigget på det, Kevin gjorde i 2014 hos McLaren. Det var en fornuftig sæson, hvor han faktisk fik en rigtig god start med en podieplacering i Australien. Han blev dog overskygget af holdkammeraten Jenson Button, men Kevin kørte rigtig fint sin debutsæson, siger Ian Parkes.

Den anerkendte britiske motorsportsjournalist mener at vide, at 23-årige Magnussen blot mangler at sætte sin underskrift på kontrakten med Renault, inden han kan blive præsenteret i næste uge ved en storstilet præsentation.

- Renault præsenterer deres nye bil og deres nye team manager på onsdag i Paris. Alle topcheferne kommer, og man forventer også, at de vil præsentere begge deres nye kørere, som på nuværende tidspunkt ser ud til at blive Kevin Magnussen og den engelske kører Jolyon Palmer, siger Ian Parkes.

I klippet over artiklen kan du høre hele interviewet med Ian Parkes.