Motorsport

Kaos i speedway: Nu mødes de stridende parter

Anders Secher har trukket sin opsigelse som landstræner tilbage. Derfor skal han nu mødes med Dansk Motor Union for at se, om han kan vende tilbage.

Torsdag sagde den danske landstræner i speedway, Anders Secher, sit arbejde op som en konsekvens af balladen i den danske speedway-verden forud for den danske grand prix-kvalifikation, hvor køreren Michael Jepsen Jensen blev tildelt et wildcard. Siden er det wildcard blevet trukket tilbage – og derfor har landstræneren nu gjort det samme med sin opsigelse.

Anders Secher skal mødes med Dansk Motor Union i løbet af denne uge for at diskustere mulighederne for at vende tilbage til jobbet som landstræner. Men først skal parterne have klinket skårene ifølge Secher.

- Jeg tænker, at vi skal have præciseret, hvordan vi arbejder sammen i forbundet, Danmarks Motor Union. Hvor er det, beslutningerne skal træffes, når det omhandler det sportslige, og hvor er det, de politiske beslutninger skal træffes? For det er det, der har været årssagen til, at det her er kørt lidt af sporet, siger Anders Secher til TV 2 SPORT.

Den lige nu tidligere landstræner har været med til at lave en ny strategi for dansk speedway, hvor der er mere fokus på at få de unge talenter op i den allerstørste klasse i sporten. Et tiltag der gerne skulle betyde, at de unge kørere hurtigere kommer frem i speedway’en.

Arbejdet med at føre den strategi videre er en af grundene til, at Anders Secher tror på, at parterne kan nå til enighed, så han igen kan vende tilbage som landstræner.

- Det er jeg sikker på, jeg kan. Jeg synes, at hele sagen viser, at der er stor opbakning fra kørerne. Jeg fornemmer også, der er opbakning fra forbundet. Vi har leveret godt, der er kørt mange medaljer hjem de sidste fem år til dansk speedway, og jeg er ikke færdig med at hente medaljer, så jeg er sikker på, vi nok skal finde en løsning på det, fortæller han til TV 2 SPORT.

Anders Secher sagde sit arbejde op, fordi han mente, at tildelingen af et wildcard til Michael Jepsen Jensen til grand prix-kvalifikationen (som skal køres den 19. april) var så forkert, at han ikke kunne acceptere det.

Det samme kunne de øvrige danske kørere ikke, og derfor truede 17 kørere med at boykotte det danske kvalifikationsløb, hvis wildcardet ikke blev trukket tilbage.

Og det har været en positiv overraskelse for den tidligere danske landstræner at se, hvordan kørerne stod sammen i situationen.

- Hvis man havde spurgt mig, en uge før det her skete, om jeg troede, kørerne ville stå sammen, ville jeg sige:” Nej det tror jeg ikke”, for speedway er jo en meget individuel sport. Jeg tænker, at det er utroligt flot, at kørerne står sammen her og siger, at det her kan de ikke acceptere, så de kan få forhandlet en løsning hjem. Det er flot af kørerne, roser Anders Secher.

- Det siger, at når man rammer kørerne der, hvor det kommer til om noget er retfærdigt eller ej, så kan de godt stå sammen. Jeg har aldrig oplevet det før, og jeg tror også, der går lang tid, før vi kommer i sådan en situation igen. Hvis vi nogensinde gør det, siger Secher.