Motorsport

Nye målinger: Magnussen satte markant bedre rekord - og nu tæller den

Kevin Magnussen kørte videre efter rekordforsøg var stoppet, og her var der mere fart i bilen.

Først slog han den ikke, så slog han den uofficielt, og nu har han også slået den officielt.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen forbedrede søndag banerekorden for lukkede biler på Jyllandsringen med omtrent 2 sekunder. Det skete, da han indtog banen i en Renault-racer i forbindelse med åbningsløbet ved årets DTC-serie. 

Den tre år gamle rekord lød indtil i dag på 1.07,049 min., men efter Magnussens visit lyder den nu på 1.05,22 min.

Men det holdt hårdt for den 23-årige dansker. 

Oprindeligt var der sat 15 min. af til rekordforsøget, men her var Magnussen et stykke fra rekorden. Han fortsatte dog med at køre efter, at den officielle tidsregistrering var standset, og her lykkedes det altså at presse mere fart ud af bilen. 

- Der gik koks i systemet, fordi jeg kørte længere tid end planlagt. Banen blev bedre og bedre, så jeg havde ikke lyst til at stoppe, fortæller Kevin Magnussen til TV 2 SPORT.

Flere tilstedeværende fortsatte dog med at måle danskerens kørsel via stopure. I første omgang forlød det, at tiderne ikke ville blive godtaget som officielle, men senere søndag kunne løbsdirektør Peter Elgaard altså meddele TV 2 SPORT, at forsøget er godkendt, og at Magnussen nu er noteret for banerekorden.

Desværre for Formel 1-køreren havde vejret gjort banen våd og svær at køre på. Danskeren indledte rekordforsøget på regnvejrsdæk, men særligt efter skiftet til såkaldte slicks, der gjorde ham hurtigere i svingene, kom der fart i bilen, og det var altså medvirkende til, at han kunne indskrive sig i rekordbogen.